Calea Lactee: UIMITOARE Dezvaluire pentru Omenirea Intreaga

Calea Lactee rece

Calea Lactee are dezvaluita astazi o uluitoare descoperire facuta de catre oamenii de stiinta care analizeaza cu foarte mare atentie galaxia din care facem parte, iar ea este de importanta serioasa pentru omenire. Oamenii de stiinta au reusit sa ajunga la concluzia ca in Calea Lactee exista mai multe planete “reci” decat s-a crezut pana in momentul de fata, dar si ca ele se afla chiar la distante mari fata de centrul galaxiei, ceva ce nu era crezut posibil.

Calea Lactee are foarte multe planete descoperite pana in momentul de fata, insa majoritatea dintre ele la distante mici fata de centrul galaxiei, insa realitatea este ca exista planete si mai departe de atat. Oamenii de stiinta spun ca in Calea Lactee exista planete “reci” precum Jupiter, sau Neptun, chiar si in zonele de margine ale galaxiei, iar unele dintre ele ar fi chiar la distante considerabile fata de stelele in orbita carora se afla in univers.

Calea Lactee: UIMITOARE Dezvaluire pentru Omenirea Intreaga

Calea Lactee are multe planete in diverse zone ale sale si se pare ca distributia acestora nu depinde in vreo forma de distanta fata de centru, ea fiind universala in cam toata galaxia. Desigur ca planetele care se afla la distante mari fata de surse de caldura sunt “reci”, as acum e cazul Neptun, sau Uranus, insa ele exista totusi in Calea Lactee si oamenii de stiinta vor sa descopere cat mai multe dintre ele intr-o perioada cat mai scurta de timp.

“Microlensarea gravitațională oferă în prezent singura modalitate de investigare a distribuției planetelor pe Calea Lactee. Dar până în prezent, se știe puțin din cauza dificultății în măsurarea distanței față de planete care se află la mai mult de 10.000 de ani lumină de Soare. Stelele din regiunea bombată sunt mai vechi și sunt situate mult mai aproape una de alta decât stelele din cartierul solar. Descoperirea noastră că planetele locuiesc în ambele medii stelare ar putea duce la o mai bună înțelegere a modului în care se formează planetele și a istoriei formării planetelor în Calea Lactee.”

Calea Lactee ascunde foarte multe stele in interiorul sau pentru ca ele nu pot fi descoperite de catre oamenii de stiinta din cauza pozitiei in care se afla Pamantul in raport cu centrul galaxiei. Asta inseamna ca e improbabil sa aflam toate planetele care exista in Calea Lactee, dar oamenii de stiinta incearca sa afle cat mai multe dintre obiectele care stau ascunse pe langa stele din galaxie, chiar daca ele se afla la distante mari fata de Terra.

Calea Lactee incepe sa aiba incetul, cu incetul, dezvaluite tot mai multe secrete ascunse din interiorul sau, dar e nevoie de mult mai multa cercetare pentru ca si mai multe informatii sa fie descoperite.