Coronavirus: Varianta Delta a Devenit Dominanta in Romania

Coronavirus Varianta Delta Devenit Dominanta Romania

Varianta Delta a Coronavirus a devenit dominanta in Romania dupa multe saptamani de avertizari facute de catre autoritatile din tara noastra, deci din acest moment este de presupus ca majoritatea romanilor care sunt confirmati ca infectati, au fost infectati cu varianta Delta.

Pandemia de Coronavirus din Romania continua pe un trend crescator din cauza variantei Delta, autoritatile estimand gresit si de aceasta data cresterea numarului de cazuri noi, ajungandu-se azi la peste 2000 de cazuri confirmate, cu o saptamana mai devreme decat ultima estimare, si cu peste trei saptamani mai devreme decat cele mai vechi.

“De asemenea, menționăm încă o dată faptul că în ciuda limitărilor (variabilitatea numărului de probe secvențiate de la o săptămână la alta și secvențierea cu precădere a unor probe selectate dintre cele pozitive la RT-PCR specific de variantă), observarea datelor colectate pentru cazurile cu probe secvențiate, cuplată cu rata de creștere a numărului de cazuri, arată că actualul profil de evoluție a epidemiei este determinat de transmiterea variantei Delta.

Dintre cele 807 cazuri confirmate cu varianta Delta, 191 (23,7%) fuseseră vaccinate: 7 incomplet și 184 complet vaccinate (22,8% din total).

Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecție a cazurilor de COVID-19 pentru secvențiere este vaccinarea, așa încât proporția de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situația din populația generală, ci dintr-un grup selectat.

Intervalul dintre data finalizării vaccinării complete și data recoltării probei a fost de 10-208 zile, cu o medie de 113 zile și o mediană de 106 zile.”