DACIA Duster 3: Premiera Importanta, La ce Nu Sperau Romanii

DACIA Duster 3 putere

DACIA Duster 3 va fi lansat cu o premiera foarte importanta la care nu se asteptau romanii cand vine vorba despre masinile producatorului de la Mioveni, iar asta pentru ca e o schimbare mare de strategie. Mai exact, cei de la DACIA intentioneaza sa lanseze DACIA Duster 3 cu un nou motor de 1.8 litri, ceva ce nimeni nu-si imagina sa vada in SUV-urile companiei romanesti dupa ani de zile in care motoarele cele mai mari au fost limitate la 1.8 litri.

DACIA Duster 3 este gandita pentru a fi lansata cu foarte multe schimbari, dupa cum mai mult ca sigur stiati deja, insa aceasta schimbare e una dintre cele care vor surprinde cu siguranta multi clienti. DACIA Duster 3 va avea un nou motor cu numele de cod HR18, el fiind unul hibrid, cei de la DACIA urmand a-o oferi pentru noul SUV dupa ce acesta va fi folosit in modelele Renault care vor fi lansate pana in cursul anului 2024 de catre companie.

DACIA Duster 3: Premiera Importanta, La ce Nu Sperau Romanii

DACIA Duster 3 ar putea fi doar al doilea model de masina care va avea un motor hibrid integrat de catre compania DACIA, prima fiind Jogger, si e neclar daca pentru modelele Logan sau Sandero vom vedea asa ceva curand. E clar totusl ca DACIA Duster 3 va avea un motor hibrid, iar fie ca va fi al doilea, sau al treilea, model de masina de la DACIA care va avea un asemenea tip de motor, planurile producatorului roman sunt directionate spre eliminarea motoarelor pe combustie interna.

DACIA Duster 3 va fi un model de tranzitie spre masinile electrice, fie 100%, fie partial, iar asta pentru ca e greu sa faci o masina electrica de acest gen care sa fie si suficient de ieftina. Vedem deja cu Spring ca o masina 100% electrica implica si multe compromisuri, iar asa ne dam seama ca DACIA Duster 3 nu va fi vreodata oferit intr-o versiune 100% electrica, dar probabil ca versiunea hibrida va acoperi si nevoile de mobilitate de acest gen.

DACIA Duster 3 este pregatita pentru lansare undeva prin 2024 de catre cei de la DACIA, astfel ca mai este destul timp pentru a fi dezvaluite si alte noutati importante legate de acest nou SUV.