Windows 10: ALERTA de ULTIMA ORA a Micorosft pentru PC-uri

Windows 10 activ

Windows 10 are o noua alerta de ultima ora emisa de catre compania Microsoft pentru utilizatorii de PC-uri din intreaga lume, iar din pacate vorbim despre o problema extrem de serioasa despre care foarte multa lume trebuie sa stie. Microsoft spune ca hackerii din diverse colturi ale globului exploateaza o vulnerabilitate necunoscuta, pana recent, a Internet Explorer din Windows 10 care le premite sa preia controlul asupra unui PC pentru a fura datele, si nu numai.

Windows 10 are aceasta problema extrem de grava exploatata si foarte usor de catre hackeri, air asta pentru ca ei pot injecta codul de atac in browserele Internet Explorer din PC-uri prin intermediul unor website-uri sau al unor documente Office. Problema este una atat de serioasa incat cei de la Microsoft le recomanda utilizatorilor Windows 10 sa dezactiveze componenta ActiveX din Internet Explorer din sistemul de operare pentru a nu risca sa devina tinta vreunui atac serios.

Windows 10: ALERTA de ULTIMA ORA a Micorosft pentru PC-uri

Windows 10 poate avea acest lucru facut, insa problema este ca nu e simplu, iar asta pentru ca e nevoie de modificari ale registrelor sistemului de operare, ceva foarte complicat care daca nu e facut cum trebuie, genereaza alte probleme. Practic, situatia in sine este foarte complicata, iar asta pentru ca Windows 10 are o problema extrem de complicata, insa Microsoft nu a decis pana in momentul de fata ca ar fi si cazul sa lanseze un patch care sa o rezolve in vreun fel.

“Microsoft investighează rapoarte despre o vulnerabilitate de execuție a codului la distanță în MSHTML care afectează Microsoft Windows. Microsoft este conștient de atacurile vizate care încearcă să exploateze această vulnerabilitate utilizând documente Microsoft Office special create. Un atacator ar putea crea un control ActiveX rău intenționat pentru a fi utilizat de un document Microsoft Office care găzduiește motorul de redare a browserului. Atacatorul ar trebui să convingă utilizatorul să deschidă documentul rău intenționat. Utilizatorii ale căror conturi sunt configurate pentru a avea mai puține drepturi de utilizator pe sistem ar putea fi mai puțin afectați decât utilizatorii care operează cu drepturi de utilizator administrative.”

Windows 10 a avut diverse probleme foarte serioase de-a lungul timpului, iar ceea ce vedem acum nu este chiar atat de departe de ceea ce a anuntat Microsoft grav pentru sistemul de operare si in cursul lunilor anterioare. Este de asteptat ca Microsoft sa nu poata sa rezolve prea curand aceste probleme grave din Windows 10, iar asta pentru ca in general se “misca” destul de greu cand vine vorba despre rezolvarea unor situatii atat de complicate, din pacate pentru noi toti.

Windows 10 mai are si alte probleme pe care Microsoft fie le-a confirmat deja, fie nu le va confirma prea curand, deci trebuie sa fiti foarte atenti in legatura cu ceea ce spune compania.