Calea Lactee: Descoperire ISTORICA, ce Nu Stiau Cercetatorii

Calea Lactee metale

Calea Lactee are parte de o noua descoperire istorica facuta de catre cercetatori, acestia reusind-o in baza unor noi observari inregistrate pentru galaxia din care facem parte, iar ele sunt impresionante. Mai exact, oamenii de stiinta au incercat sa afle mai multe despre istoria galaxiei Calea Lactee, iar pentru a face asta au folosit doua telescoape puternice pentru a vedea in ce masura metalele sunt raspandite prin univers in orice fel de forma s-ar gasi ele.

Calea Lactee s-ar fi format acum 10 miliarde de ani fara prea mult metal in interiorul sau, iar oamenii de stiinta credeau ca stelele care s-au format in interiorul sau au furnizat metalul in procesul de creare, existenta, sau distrugere. In baza noilor observatii facute in diverse zone din Calea Lactee, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca lucrurile nu stau totusi chiar atat de simplu, iar nivelul de metal din diverse zone ale galaxiei este diferit, totusi.

Calea Lactee: Descoperire ISTORICA, ce Nu Stiau Cercetatorii

Calea Lactee ar trece deci prin procese diferite de formare, existenta si distrugere a stelelor in diverse zone ale sale, astfel ca si nivelul de metal din fiecare in parte ar fi cu mult diferit fata de ceea ce se credea. Aceasta descoperire este istorica pentru ca poate determina oamenii de stiinta sa regandeasca istoria galaxiei Calea Lactee, ceva ce pana acum nu a fost luat in calcul de catre ei, dar ceva care ar schimba foarte multe din ceea ce credeam.

“Inițial, când s-a format Calea Lactee, acum mai bine de 10 miliarde de ani, nu avea metale. Stelele au îmbogățit treptat mediul înconjurător cu metalele pe care le-au produs. Până acum, modelele teoretice considerau că aceste trei elemente erau amestecate omogen și ajungeau la compoziția solară peste tot în galaxia noastră, cu o ușoară creștere a metalicității în centru, unde stelele sunt mai numeroase. Această descoperire joacă un rol cheie în proiectarea modelelor teoretice privind formarea și evoluția galaxiilor.”

Calea Lactee a fost formata in decursul a 10 miliarde de ani si probabil a crearii si distrugerii a milioane, sau sute de milioane, de obiecte cosmice care au existat in interiorul sau in aceasta perioada. Problema este ca a determina exact ce s-a intamplat in Calea Lactee de-a lungul timpului este foarte dificil, insa oamenii de stiinta incep sa desluseasca misterele, cel putin in ceea ce priveste felul in care au aparut metalele in interiorul sau.

Calea Lactee va mai avea cu siguranta si alte mistere descoperite de-a lungul timpului, asa ca ramane doar sa vedem ce vor mai observa oamenii de stiinta in viitor.