Raed Arafat: Cum vor fi Reimpuse Restrictiile in Romania

Raed Arafat vorbeste astazi despre felul in care vor reveni restrictiile in Romania in plin val 4 de infectari, autoritatile intentionand in continuare sa respecte ratele de incidenta pentru a reimpune masurile de restrictie care au fost eliminate in vara.

Raed Arafat spune ca nu exista vreo dorina de a se renunta la aceste rate de incidenta deocamdata, ceea ce este perfect normal pentru ca doar daca exista numere mari de infectari ar trebui impuse restrictii, situatie pe care am vazut-o si in 2020.

“Să scoatem incidenţele, nu. De scos incidențele, la acest moment, nici nu se pune problema. Noi avem o creștere, să venim să scoatem incidențele… România nu a implementat reguli foarte dure și foarte stricte. România a mers pe incidențe.

Când a intrat o incidenţă, s-au aplicat anumite reguli și am trecut destul de bine și comparativ cu alte țări. Nu venim acum să stricăm mecanismul prin care am trecut, totuși, destul de controlat prin pandemie și în valurile trecute și să renunțăm la măsurile care ne-au ajutat să rezolvăm problema. Încă, la acest moment, hotărârea de guvern prevede că aceste incidene rămân valabile și se aplică tot ce este corelat cu ele. Mulțumesc.”