Raed Arafat: Vaccinare sau Testare Obligatorie pentru Unii Romani

Raed Arafat Vaccinare Testare Obligatorie Unii Romani

Raed Arafat a anuntat in mod oficial faptul ca in CNSU se va impune pentru unele categorii de romani vaccinarea, sau testarea saptamanala, obligatorie in ideea de a se reduce raspandirea Coronavirus, ceva ce vedem ca se intampla deja in anumite tari de pe glob.

Raed Arafat spune ca este nevoie de o masura de acest gen in momentul de fata, iar daca ne uitam la felul in care creste necontrolat numarul de cazuri noi de Coronavirus, in lipsa unor masuri, se poate depasi bariera de 10.000 de noi cazuri zilnice pana la finalul lunii.

„Cert este că trebuie sau vaccinare obligatorie și în cel mai rău caz testarea obligatorie cel puțin o dată pe săptămână. Una din acestea două trebuie să fie. Adică, ești vaccinat, sau dacă nu ești vaccinat ești testat o dată pe săptămână. Acest lucru e minim.

Sunt țări în Europa care au mers pe vaccinare obligatorie, și sunt țări din Europa care au zis – OK, dacă nu vrei să te vaccinezi, atunci te testezi obligatoriu o dată pe săptămână și nu pe finanțarea statului. Astea sunt concluziile în mai multe state, și cred că este normal.

Statul îți oferă vaccinul gratuit, ai acces la el deja de câteva luni, poți să te duci oriunde să te vaccinezi. Dacă ai ales să nu o faci, atunci te testezi. Te testezi obligatoriu o dată pe săptămână pentru două motive – unu, pentru că ești din păcate un risc pentru alții, și doi, dacă te îmbolnăvești, măcar să te izolezi de persoanele celelalte. a declarat Raed Arafat la DIGI 24.”