Raed Arafat: Certificatele COVID pot fi Verificate de Agentii Economici

Raed Arafat Certificatele COVID pot fi Verificate de Agentii Economici

Raed Arafat spune ca noile masuri de restrictie pentru persoanele nevaccinate vor veni impreuna cu metode prin care certificatele COVID vor putea fi verificate de catre agentii economici care trebuie sa le respecte, o aplicatie speciala a STS fiind oferita pentru Android.

Raed Arafat spune ca principiul din spatele aplicatiei ar fi similar cu unul folosit inclusiv de catre o aplicatie folosita in Franta, astfel ca verificarea unui certificat nu implica si vizualizarea datelor personale ale persoanei care prezinta codul QR, STS doar certificand ca acel cod e real.

“Există aplicație care se descarcă de pe internet și permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoanei. Aceasta este soluția pe care o folosesc mai multe țări europene deja și este una dintre soluțiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activități economice. Nu va fi diferență fata de aplicatia francezilor.

A fost o discuție cu colegii de la STS și au explicat că aplicația este valabilă, poate să fie folosită. Mi se pare că e aceeași aplicație care o folosesc și francezii, pentru că e același concept al certificatului verde și aplicația poate citi orice certificat verde european, nu numai pe cel românesc.”