DACIA Duster 3: Decizia OFICIALA, Schimbarile de la Renault

DACIA Duster 3 tranzitie

DACIA Duster 3 este urmatoarea generatie importanta de SUV-uri pe care compania DACIA o pregateste pentru lansare in lumea intreaga, dar ea va fi influentata de ceea ce vrea sa faca grupul Renault. In cadrul unei recente conferinte de presa, vicepresedintele diviziei de tehnologie din cadrul Renault a anuntat care sunt planurile DACIA pentru urmatoarele modele de masini, iar in cazul DACIA Duster 3 a dat de inteles ca urmeaza cateva sechimbari mari.

DACIA Duster 3, dupa cum prea bine stim deja, va fi lansata in 2024/2025 cu motoare pe benzina si benzina + GPL, insa cei de la DACIA au confirmat inclusiv faptul ca o versiune hibrid va fi disponibila. Vicepresedintele Renault ne spune acum ca tranzitia pe care DACIA o va face spre motoarele electrice va fi una lina, iar asta inseamna ca intai vor fi oferite motoare mild hibrid in masini, iar apoi cele hibrid, deci DACIA Duster 3 ar putea beneficia de unul din prima categorie.

DACIA Duster 3: Decizia OFICIALA, Schimbarile de la Renault

DACIA Duster 3 ar putea avea aceeasi tehnologie hibrida care este integrata in Jogger, adica una in care nu se recupereaza energia de franare, de exemplu, deci nu un hibrid in adevaratul sens al cuvantului. In decursul anilor tehnologia hibrida din DACIA Duster 3 ar putea evolua, iar asta pentru ca Renault isi propune ca pana in 2030 sa fie producatorul cel mai “verde” din Europa, desi DACIA nu are un proiect la fel de ambitios in plan, deocamdata.

DACIA Duster 3 ar putea trece la o hibridizare in adevaratul sens al cuvantului abia dupa 2030, dupa ce tehnologiile vor deveni suficient de ieftine, iar asta pentru ca in cazul brand-ului romanesc conteaza foarte mult costurile. O masina DACIA Duster 3 cu sistem hibrid avansat nu va fi la fel de ieftina precum un model care are un sistem mai simplu, iar cei de la DACIA vor sa tina costurile masinilor la niveluri cat se poate de reduse.

DACIA Duster 3 nici macar nu ar putea fi disponibila chiar de la inceput cu un sistem de propulsie hibrida, asa ca e bine de stiut acest lucru in cazul in care sunteti interesati de un asemenea model.