Windows 10: Problema Grava in PREMIERA pentru Toate PC-urile

Windows 10 malformat

Windows 10 are o problema grava descoperita si dezvaluita in premier apentru PC-urile din intreaga lume, iar din pacate vorbim despre o situatie foarte serioasa despre care toata lumea ar trebui sa stie. Cercetatorii in securitate informatica de la Google au reusit sa descopere o noua metoda prin care Windows 10 poate fi exploatat, iar totul are la baza modificarea certificatelor de securitate pentru a pacali programele antivirus care au menirea de a proteja PC-urile.

Windows 10 a avut sisteme de securitate native, sau terte, pacalite de catre un nou tip de malware care foloseste certificate valide, dar modificate, pentru a pacali acele sisteme ca nu este un tip de software daunator pentru PC-uri. Se pare ca pana acum cercetatorii in securitate informatica de la Google au observat cateva exploatari ale acestei probleme pentru Windows 10, astfel ca nu vorbim despre ceva teoric, ci despre o problema reala care afecteaza calculatoarele fara ca oamenii sa stie.

Windows 10: Problema Grava in PREMIERA pentru Toate PC-urile

Windows 10 are aceasta problema serioasa doar cu sistemele de securitate care nu folosesc OpenSSL pentru verificarea certificatelor de securitate ale programelor, iar asta pentru ca acest sistem refuza sa le valideze in vreun fel. Metoda sofisticata prin care aceste tipuri de programe exploateaza PC-urile reprezinta o problema foarte serioasa pentru oamenii din intreaga lume deoarece ei nu stiu cum sa se protejeze in mod eficient impotriva acestor situatii.

“Produsele de securitate care utilizează OpenSSL pentru a extrage informații despre semnături vor respinge această codificare ca nevalidă. Cu toate acestea, pentru un analizor care permite aceste codificări, semnătura digitală a binarului va părea legitimă și validă.”

Windows 10 ar putea avea si sistemul de securitate nativ pacalit prin aceasta metoda, iar compania Microsoft nu prea are ce sa faca in aceasta situatie pentru ca inclusiv programele terte de securitate trebuie imbunatatite. Singura solutie in aceasta situatie este ca utilizatorii sa se protejeze singuri impotriva acestui tip de probleme, iar asta pentru ca Windows 10 este un sistem de operare foarte popular care este vizat in mod constant de catre hackeri pentru a fi spart.

Windows 10 va mai avea diverse alte tipuri de malware facute pentru a i se compromite vulnerabilitatile existente, astfel ca utilizatorii sai trebuie sa fie mereu pregatiti pentru probleme de acest gen.