Windows 10: Extrem de Serioasa ALERTA pentru Calculatoare

Windows 10 are utilizatorii vizati de o noua si extrem de serioasa alerta care ar trebui sa fie in atentia oamenilor din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre o problema foarte grava care poate genera probleme mari pentru oameni. Mai exact, expertii in securitate informatica au descoperit o vulnerabilitate care exista in Windows inca din 2012, si nu a fost reparata in Windows 10, ea permitandu-le hackerilor sa preia controlul asupra unul calculator al unei victime.

Windows 10 are aceasta problema din cauza unui sistem numit WPBT, acesta permitandu-le producatorilor de PC-uri, sau componente pentru ele, sa ruleze diverse comenzi, sau programe in momentul in care un calculator porneste. Din pacate, se pare ca sistemul poate fi exploatat de catre hackeri pentru ca Windows 10 sa fie compromis in totalitate, iar un hacker sa poata prelua controlul total asupra unui PC care este compromis printr-un asemenea atac.

Windows 10: Extrem de Serioasa ALERTA pentru Calculatoare

Windows 10 are o alerta emisa inclusiv de catre cei de la Microsoft in legatura cu aceasta problema majora, iar asta pentru ca acum compania vrea sa ii atentioneze pe oamenii din intreaga lume in legatura cu pericolul la care sunt espusi, din pacate. Dupa cum puteti vedea inclusiv din clipul video de mai sus, Windows 10 poate avea acest atac derulat inclusiv prin intermediul email-urilor malitioase, totul fara ca victima sa stie de fapt ce se intampla.

“Deoarece această caracteristică oferă posibilitatea de a executa în mod persistent software de sistem în contextul Windows, devine esențial ca soluțiile bazate pe WPBT să fie cât mai sigure posibil și să nu expună utilizatorii Windows la condiții de exploatare. În special, soluțiile WPBT nu trebuie să includă programe malware (de exemplu, software rău intenționat sau software nedorit instalat fără consimțământul adecvat al utilizatorului).”

Windows 10 este doar una dintre versiunile afectate, iar asta pentru ca orice de la Windows 8 poate fi exploatat in acest mod, iar probabil ca exista deja atacuri tintite care au folosit vulnerabilitatea pentru a extrage datele oamenilor. Microsoft spune ca o rezolvare pentru aceasta problema majora va fi lansata la un moment dat, ceva ce este perfect normal, mai ales ca Windows 10 este folosit de peste 1 miliard de oameni din intreaga lume, deci exista o mare baza de potentiale victime.

Windows 10 nu are deocamdata anuntata si o posibila data pana la care problema va fi rezolvata de catre cei de la Microsoft, asa ca nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem cum anume se va desfasura totul in final.