Raed Arafat: Anunt despre Noi Restrictii la Rate de Incidenta Mari

Raed Arafat, seful DSU, a fost intrebat daca in Romania este preconizata impunerea unor noi restrictii mai dure pentru rate de incidenta mai mari in urmatoarea perioada, adica depasirea celor de 8/1000 de locuitori, insa secretarul de stat spune ca deocamdata nu e preconizata vreo crestere de acest gen.

Raed Arafat le spune romanilor din toata tara ca ar trebui sa respecte masurile de protectie care sunt impuse in momentul de fata, fara sa se gandeasca la alte restrictii deoarece numarul de cazuri poate fi redus daca masurile actuale sunt respectate de catre oamenii din intreaga tara.

“Nu, la acest moment nu avem, nu sunt, decât că ar trebui să respectăm chiar regulile şi aici chiar cred că avem destule măsuri dacă s-ar respecta, cred că putem controla situaţia şi să vedem o scădere, dar important este să se respecte.

Adică, la restaurant, unde se spune certificat verde, să verifice certificatul verde. La locurile unde spunem că intră numai aceste categorii de persoane, numai aceste categorii să intre. Dacă încălcăm aceste reguli și dacă considerăm că nu e necesar să le respectăm, cu siguranță, dacă valul continuă, platoul, cel puțin când va ajunge la un platou, că până acum nu putem să spunem că am ajuns la un platou, acest platou va avea o durată lungă până începe să scadă și să scadă semnificativ. Și nu am dori acest lucru.”