Raed Arafat: Carantinarea Bucurestiului Nu este Luata in Calcul

Raed Arafat spune ca deocamdata carantinarea Bucurestiului nu este luata in calcul de catre autoritatile din Romania, iar asta pentru ca inca se asteapta pentru a se vedea ce impact au masurile care au fost anuntate pana in momentul de fata.

Raed Arafat spune ca inca se pune incredere mare in oameni si in respectarea regulilor de preventie impotriva raspandirii Coronavirus, chiar daca exista totusi sanse reduse ca problemele sa se rezolve foarte usor in conditiile in care rata de incidenta e de aproape 10/1000 locuitori.

“La acest moment nu s-a discutat și, vedeți, până la măsura carantinării se iau alte măsuri care să limiteze răspândirea. Deci, iarăși, tendința și dorința noastră este să nu blocăm un oraș mare, cu economie cu tot, mai ales că avem acum căile de a rezolva problema. Noi revenim și cerem oamenilor, totuși, să accepte să meargă să se vaccineze cât mai repede, cât mai mulți, ca să ieșim din această situație. Uitați-vă alte țări cum stau.

Chiar sunt țări cu cifre mari de cazuri, dar cu puțini care ajung la Terapie Intensivă. Nu e ca la noi, pentru că la noi numărul celor vaccinați este mic. Deci, aici trebuie să ajungem, să convingem oamenii, să le explicăm să intre, să caute, să întrebe, să meargă să se vaccineze, ca să avem un număr mare de persoane vaccinate. Am văzut că numărul începe să crească. Probabil că tendința asta va continua și sper să continue, și atunci, într-un anumit interval de timp, poate că reușim să controlăm situația creșterii și mai ales situația impactului pe sectorul sanitar.

Că nu e numărul cazurilor în sine problema; problema este câte dintre aceste cazuri ajung cu nevoia de internare, cu nevoia de oxigen, cu nevoia de terapie intensivă.”