Raed Arafat: Un Nou Lockdown Depinde de Respectarea Masurilor de Preventie

Raed Arafat Nou Lockdown Depinde Respectarea Masurilor Preventie

Raed Arafat spune ca posibila implementare a unui nou lockdown la nivel national depinde de respectarea masurilor de preventie care sunt in vigoare, fara a se discuta deocamdata despre o asemenea masura radicala, chiar daca numarul de cazuri noi va mai creste in continuare in tara.

Raed Arafat a evitat intotdeauna sa confirme, sau sa infirme, posibila impunere a unui nou lockdown in tara noastra, indiferent cat de mare ar fi numarul de cazuri noi, asa ca totul depinde de ceea ce vor face romanii in materie de respectare a masurilor de preventie.

“La acest moment, eu consider că, dacă am respecta măsurile pe care le avem şi dacă fiecare dintre noi ar respecta măsurile complet, am putea să controlăm situaţia. Din păcate, am văzut imagini chiar în weeend-ul trecut, la anumite cluburi care ţineau festivităţi cu dansuri, la 2 dimineaţa, care nu respectă absolut nicio regulă. Asta este iresponsabilitatea la momentul ăsta din partea unora şi din cauza cărora am ajuns în această fază.

Pentru unii amenzile care se dau sunt o mică atenţionare, pentru că ei fac suma foarte rapid, în prima oră dintr-o noapte de acest gen. Poate ne oprim, când apar anumite măsuri, să căutăm cum putem să le eludăm şi căutăm să le respectăm, măcar câteva luni să trecem de situaţia asta în care suntem.”