Windows 10: Decizia Oficiala Microsoft, ce Schimbari ne Impune

Windows 10 cadenta actualizari

Windows 10 este iar tinta unor decizii foarte importante cu care Microsoft vrea sa schimbe intr-o foarte mare masura felul in care folosim sistemul sau de operare, iar asta din cauza lansarii Windows 11. Mai exact, Microsoft a luat intr-un final decizia de a nu mai oferi actualizari semestriale pentru Windows 10, in schimb compania americana va lansa actualizari importante mai rar, totul pentru ca Windows 11 sa fie in centrul atentiei inginerilor sai pentru viitor.

Windows 10 are in aceasta toamna parte de ultima actualizare majora din acest an, iar urmatoarea importanta va veni la jumatatea anului viitor, iar de acum Microsoft nu va mai oferi update-uri majore decat o data pe an. Era de asteptat ca acest lucru sa se intample din moment ce Windows 10 nu mai este in centrul atentiei celor de la Microsoft, totul fiind indreptat acum spre Windows 11, care desigur ca a generat reactii mixte din partea oamenilor care l-au instalat in PC-uri.

Windows 10: Decizia Oficiala Microsoft, ce Schimbari ne Impune

Windows 10 ar putea avea parte de si mai putine noutati in actualizarea importanta din 2022, fiind stiut de multa lume ca ultima actualizare majora din 2021 vine cu putine schimbari fata de ceea ce era obisnuiti noi. Microsoft nu se va mai concentra pe functionalitati noi cand vine vorba despre Windows 10, ci se va orienta spre rezolvarea problemelor care sunt descoperite de catre utilizatori, iar mai departe va incerca doar sa ofere o experienta cat mai buna.

„Vom trece la o nouă cadență de lansare Windows 10 pentru a se alinia cu cadența Windows 11, vizând lansările anuale de actualizare a caracteristicilor. Următoarea actualizare a caracteristicilor Windows 10 este programată pentru a doua jumătate a anului 2022.”

Windows 10 fara actualizari majore va beneficia totusi de actualizari de securitate pentru ani buni de acum incolo, cel putin pana in 2025, insa procesul ar putea fi extins inclusiv dupa aceasta data. Microsoft inca are sute de milioane de utilizatori care folosesc Windows 10 in intreaga lume, iar ei nu vor face rapid trecerea la Windows 11, chiar daca americanii spera ca noutatile pe care sistemul de operare le ofera sa fie suficient de mari pentru toata lumea.

Windows 10 va ramane cu siguranta in calculatoarele foarte multor persoane din moment ce Windows 11 inca mai are nevoie de imbunatatiri, astfel ca ramane sa vedem unde se va indrepta viitorul sau.