DACIA Logan: Anuntul cu Vesti PROASTE pentru Masina Romaneasca

DACIA Logan Anuntul Vesti PROASTE Masina Romaneasca

DACIA Logan este una dintre cele mai importante masini ale grupurilor DACIA si Renault, ea reusind in 2021 sa se plaseze in topul celor mai bine vandute masini in toata Romania, o realizare cu adevarat impresionanta, insa la nivel international vestile sunt foarte proaste. Mai exact, DACIA Logan n-a inregistrat la nivel international vanzari la fel de bune precum in cursul anilor anteriori, iar pentru aceasta involutie exista desigur si o explicatie cat se poate de logica.

DACIA Logan, de generatie a doua, s-a plasat abia pe locul 14 in topul masinilor grupului Renault cu cele mai bune vanzari la nivel global, numarul de unitati vandute in 2021 fiind cu 45% mai mic decat cel de unitati vandute in 2022, iar fata de 2019 scaderea este de 64%. DACIA Logan 3 s-a plasat pe locul 30 in top 40 cele mai bine vandute masini din grupurile Renault si DACIA, iar impreuna cele doua modele n-au reusit sa adune vanzarile celui vechi din 2020 sau 2019.

DACIA Logan: Anuntul cu Vesti PROASTE pentru Masina Romaneasca

DACIA Logan s-a vandut mai prost in 2021 decat in 2019, sau 2020, indiferent despre ce model vorbim, iar asta e perfect normal dintr-un motiv foarte simplu, n-a mai fost disponibila pentru cumparare in mai multe piete, si a disparut inclusiv versiunea MCV. Franta este una dintre cele mai mari piete din care DACIA Logan a disparut in 2021, modelul de generatie a 3-a nefiind lansat acolo, impreuna cu alte piete in care vanzarile au scazut substantial in 2020.

View this post on Instagram

A post shared by Felipe Munoz – Automotive (@carindustryanalysis)

DACIA Logan a reusit sa creasca serios in vanzari in Romania in 2021 fata de 2020, deci vestile sunt bune in tara noastra, dar daca masina va fi scoasa si din alte piete in viitor, atunci e clar ca vanzarile vor continua sa scada in urmatoarea perioada. Adunand vanzarile generate de catre DACIA Logan in cadrul grupului Renault, masina s-ar plasa pe un loc mai bun in ierarhia celor 40 de modele pe care le vand grupurile, dar evolutia este totusi in scadere.

DACIA Logan nu mai este o masina foarte importanta pentru cei de la DACIA si Renault, acest lucru este cat se poate de clar, dar cu toate acestea in Romania exista totusi surprinzator de mult interes pentru modelele aflate la vanzare.