Android: Oamenii cu Telefoane ALERTATI, ce Trebuie sa Stie Acum

Android Oamenii Telefoane ALERTATI Trebuie stie Acum

Android este iar in mijlocul unei alerte extrem de serioase care vizeaza multi utiliaztori cu telefoane care folosesc sistemul de operare, iar asta pentru ca, din pacate, a fost descoperit faptul ca in App Store a fost inclusa o noua aplicatie cu malware. Vorbim despre o aplicatie care le promitea oamenilor ca le poate edita pozele din telefoane, insa din pacate ea continea un malware pentru Android care nu facea absolut nimic bun in telefoanele lor.

Android este vizat in mod constant de catre diverse tipuri de malware, insa cel despre care vorbim acum a fost gandit pentru a fura parolele pentru conturile folosite de cater detinatorii de telefoane pentru logarea in platforma Facebook. Facestealer este denumirea pe care cercetatorii in securitate informatica au ales-o pentru acest malware, ea fiind stabilita in baza functionalitatii sale, iar utilizatorii cu telefoane Android ar trebui sa fie extrem de atenti la aplicatiile instalate.

Android: Oamenii cu Telefoane ALERTATI, ce Trebuie sa Stie Acum

Android permite instalarea din Google Play Store a catorva milioane de aplicatii, toate fiind verificate de catre sistemele de securitate ale Google inainte de publicare acolo, insa aplicatia Craftsart Cartoon Photo Tools a reusit sa treaca peste aceste masuri de protectie. Cei de la Google au fost alertati in legatura cu malware-ul pentru Android care este ascuns in ea si au eliminat-o, dar pana sa se intample asta, aplicatia a fost instalata de peste 100.000 de oameni.

“Aplicația încorporează un troian Android numit Facestealer care folosește inginerie socială pentru a fura acreditările Facebook și face conexiuni la un server rusesc. Făptuitorii care folosesc programul spyware au acces deplin la conturile de Facebook ale victimelor și la toate datele pe care le conțin, cum ar fi detaliile cardului de credit, conversații, căutări etc. Am alertat echipa Google Play cu privire la descoperirea noastră și sfătuim utilizatorii acestei aplicații să o ștergă. imediat.”

Android are in mod normal masuri de protectie implementate impotriva malware-ului, insa aplicatia aceasta are implementata o interfata care le cere utilizatorilor sa se logheze cu contul Facebook prin intermediul ei, iar asa erau furate datele. In momentul in care utilizatorii isi introduceau datele de logare, ele ajungeau in serverele hackerilor, iar asa acestia puteau mai apoi sa se logheze in conturile oamenilor, sau macar sa incerce sa le reseteze parolele.

Android, dupa cum v-am spus deja de mai multe ori, este un sistem de operare care poate fi considerat sigur, dar din pacate de cele mai multe ori infectarea telefoanelor se produce prin pacalirea oamenilor sa si le infecteze singuri.