Soldatii Rusi ar fi Vaccinati si Dotati cu Antidoturi pentru Atacuri Chimice in Ucraina

Soldatii Rusi Vaccinati Dotati Antidoturi Atacuri Chimice Ucraina

Soldatii rusi ar fi pregatiti pentru atacuri chimice care ar urma sa aiba loc in Ucraina, conform Consiliului National de Securitate ucrainean, acesta afirmand ca soldatilor rusi li s-ar fi distribuit antidoturi pentru arme chimice care ar urma sa fie folosite in Ucraina in cursul urmatoarelor zile, desi nu se stie clar unde si cand.

Informatia a fost distribuita de catre Inna Sovsun, membru al Parlamentului Ucrainei, ea afirmand deasemenea faptul ca soldatii rusi au fost vaccinati cu Pralidoxime, un ser care ii protejeaza impotriva compusilor organofosforati, sugerand faptul ca armele chimice care ar putea fi folosite i-ar putea avea la baza.

SUA avertizeaza de cateva zile bune despre faptul ca Rusia s-ar pregati sa foloseasca arme chimice in Ucraina, insa pana acum n-au aparut dovezi foarte clare ale faptului ca acest lucru ar urma sa se intample, desi apar tot mai multe avertizari cu privire la faptul ca procesul in sine ar fi in pregatire de ceva vreme.

Chiar daca informatiile care vin de la Consiliul de Securitate ale Ucrainei par sa fie greu de crezut, nu trebuie uitat faptul ca armata ucrainei intercepteaza extrem de multe dintre comunicarile facute de catre armata rusa, deci stiu multe dintre planurile care sunt facute vis-a-vis de operatiunile care au loc in diverse zone din tara.

“Consiliul Național de Securitate al #Ucrainei a anunțat că soldatii #ruși au primit un antidot împotriva armelor chimice. Este posibil să presupunem că #Rusia va folosi probabil arme #chimice împotriva Ucrainei în următoarele zile. Există informații că armata #rusă a vaccinat Pralidoxime – un antidot la compușii organofosforati. Li s-au dat, de asemenea, fiole de atropină, care este folosită ca antidot pentru otrăvirea chimică.”

Ucraina este pregatita de ceva vreme pentru posibile atacuri chimice care ar putea avea loc pe teritoriul sau, iar recent au fost trimise inclusiv echipamente de protectie impotriva acestui tip de atacuri, insa deocamdata nu se stie clar cand si unde ar putea avea loc asemenea tipuri de atacuri lansate de catre Rusia.

Rusia a fost deasemenea avertizata de catre comunitatea internationala ca vor urma repercusiuni severe daca vor fi lansate atacuri chimice in Ucraina, insa vorbim despre sanctiuni, si nu despre vreo interventie militara, care este exclusa de catre NATO in ciuda presiunilor foarte mari facute atat de catre Ucraina, cat si de catre alte tar din afara aliantei.