Vasile Dincu: Anuntul Oficial de Ultim Moment pentru Milioane de Romani

Vasile Dincu Anuntul Oficial Ultim Moment Milioane Romani

Vasile Dincu le transmite romanilor un anunt important in contextul razboiului din Ucraina, dar si a pozitiei pe care Romania o are vis-à-vis de ceea ce se intampla in tara vecina, el detaliind importanta digitalizarii oraselor din tara noastra, irasele inteligente fiind importante si in contextul securitatii nationale.

Vasile Dincu spune ca un oras inteligent este unul care este conectat la o structura de securitate si de rezilienta, doua lucruri extrem de importante daca ne uitam la ceea ce se intampla in Ucraina, si cat de mult ajuta dezvaluirea a tot ceea ce se intampla acolo, insa nu doar atat.

“La Gala Smart City Industry Awards am vorbit, în această seară, despre: nevoia de reziliență smart a orașelor noastre; importanța conectivității și a dezvoltării infrastructurii dual-use (militară și civilă în același timp); întărirea dimensiunii co-participative și implicarea comunității în dezvoltarea orașelor noastre; nevoia de integrare a conceptului human centric; necesitatea sporirii rezilienței în domeniul tehnologiilor emergente și disruptive (EDT); rolul de accelerator pe care inovarea și digitalizarea îl au în procesele de cercetare-dezvoltare a capabilităților, atât în sectorul civil, cât și în cel militar.

Un oraș smart nu înseamnă doar un oraș conectat la infrastructură digitală și la facilități bazate pe artificial intelligence, ci înseamnă un oraș care își conectează întreg țesutul uman la o cultură de securitate și de reziliență care să le permită oamenilor, dar și tuturor componentelor funcționale ale sa.

M-am bucurat să fiu, astăzi, la Cluj-Napoca, pentru o ocazie specială: ceremonia de predare-primire a comenzii  Diviziei  4 Infanterie „Gemina” și trecerea în rezervă a Domnului General-Maior Dorin Blaiu, cel care a asigurat comanda Diviziei începând cu data de 2 aprilie 2020.

Cu o activitate impresionantă în slujba Armatei Române, la sfârșitul unei cariere militare de aproape 40 de ani, pe parcursul căreia a activat și în teatrele de operații din Irak și Afganistan, Domnul General-Maior Blaiu este un comandant dedicat și un model veritabil pentru generațiile viitoare.

A predat, astăzi, ștafeta, dar sunt convins că sufletul Dumnealui va rămâne în fiecare colț al Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și nu va ezita nicio secundă să răspundă chemării pe care orice militar de carieră o are în sânge, de a servi Țara, în orice moment. le să facă față șocurilor de diverse tipuri.”