Ministrul Sanatatii: Ultima Ora, Afirmatia Oficiala In Marea Problema de Interes National

Ministrul Sanatatii Ultima Ora Afirmatia Oficiala Marea Problema Interes National

Ministrul Sanatatii a facut in mod oficial o informatie foarte importanta cu privire la o foarte serioasa problema de interes national pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca inca nu s-a terminat disputa legata de serviciile de urgenta, care are in centru si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

Ministrul Sanatatii spune ca nu a avut discutii cu nimeni de la DSU vis-a-vis de aceasta problema, dar si ca daca se va adopta legea respectiva, e vorba despre ceva asumat in coalitia de Guvernare, separat vorbind despre problemele care exista la spitalul judetean din Ploiesti.

“Nu era vorba despre un act normativ al DSU (n. red. intrebat despre trecerea serviciilor de urgenta la DSU), era vorba despre legea de organizare a MAI, un proiect de lege, el a ramas in asteptare, si nu putem sa preluam atributiile ministerului nostru, si sa le transferam unui alt minister care are o cu totul, si cu totul, alta activitate decat cea a asigurare a serviciilor de sanatate.

Eu, din pacate, nu am avut interlocutori, am fost deschis tot timpul la dialog. Eu dialoguri pe Facebook nu prea fac, singurele remarci au fost pe Facebook, sau in interviuri care s-au desfasurat, am vazut, in biroul domnului doctor Arafat in care singur se intervieva si ne explica care sunt elemente legate de medicina de urgenta.

Asta este situatia, eu sunt un (n. red. intrebat daca acea lege va trece) membru al Guvernului Romaniei, el totusi trebuie asumat si in coalitie, si nu putem schimba rolul ministerelor, de exemplu sa venim si noi cu o lege de functionare a ministerului care sa se ocupe, stiu eu, de salvarea pe mare. Credc a nu este obiectul de activitate al ministerului nostru.

Nu cred ca astfel de abordari sunt constructive, si cred ca toata lumea s-a convins de justetea punctului de vedere al ministerului pe care il conduc. Eu nu am foarte multe informatii (n. red. vis-a-vis de problema spitalului Ploiesti), este un spital aflat in coordonarea Consiliului Judetean.

In mod evident managementul trebuie sa gaseasca o solutie in asa fel incat sa faca atractiva activitatea in cadrul spitalului judetean de urgenta Ploiesti. Nu cereti ministerului sa rezolve problemele unui spital care este in subordinea unui spital pe de o parte, iar pe de alta parte trebuie sa existe o politica de resurse umane inteligenta.”