BREAKING NEWS: Primul Caz de Variola Maimutei Confirmat in Romania

BREAKING NEWS Primul Caz Variola Maimutei Confirmat Romania

Primul caz de variola maimutei a fost confirmat in Romania de catre autoritati, Ministerul Sanatatii publicand o informare pentru toti romanii prin care anunta faptul ca un barbat in varsta de 26 de ani este prima persoana din tara noastra in cazul careia a fost depistata o infectare cu acest virus care se raspandeste in toata Europa acum.

Variola Maimutei se raspandeste in Europa de cateva saptamani, iar asta pentru ca vorbim despre un numar ridicat de cazuri care au fost confirmate in multe tari de pe continent, iar acum iata ca ea a ajuns in Romania, in ciuda afirmatiilor de saptamana trecuta facute de catre Alexandru Rafila pentru romani.

Dupa cum spune ministerul Sanatatii, barbatul est ein stare buna, este izolat si primeste tratament simptomatic, autoritatile confirmand faptul ca partenerul barbatului a calatorit prin unele tari din Europa in care exista persoane infectate, confirmandu-se si afirmatiile OMS cu privire la modalitatea de transmitere.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.