Polonia Cauta Solutii pentru a Opri Emiterea de Vize Cetatenilor Rusi

Polonia Cauta Solutii pentru a Opri Emiterea de Vize Cetatenilor Rusi

Polonia cauta solutii pentru a opri procesul de emitere de vize pentru cetatenii din Rusia, iar asta pentru ca o decizie la nivelul Uniunii Europene nu a fost luata inca, dar cel mai probabil va fi luata in perioada urmatoare, avand in vedere presiunea pe care anumite tari o pun in legatura cu aceasta problema.

Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Cehia si Slovacia sustin interzicerea emiterii de vize pentru cetatenii din Rusia, in timp ce Germania, Franta, Olanda, si probabil inclusiv alte tari, nu sustin masura, dar cel mai probabil va veni un moment in care ar putea exista consens din acest punct de vedere si in Uniunea Europeana.

Eliminarea emiterii de vize pentru cetatenii rusi ar crea probleme majore pentru Kremlin, iar asta deoarece ai sai cetateni nu se vor mai putea deplasa liber prin europa dupa ce le este emisa o viza, iar perceptia publica vis-a-vis de razboi s-ar putea schimba radical in anumite regiuni ale tarii.

“Polonia dezvoltă o soluție pentru a refuza vizele rușilor. Viceministrul polonez de externe Piotr Wawrzyk a declarat că Polonia sprijină restricţionarea vizelor pentru cetăţenii ruşi la nivelul UE. Polonia a încetat să mai elibereze vize turistice pentru majoritatea cetățenilor ruși în urmă cu câteva luni.

Lituania, Letonia, Estonia, Republica Cehă și Slovacia susțin, de asemenea, interzicerea vizelor turistice pentru ruși. Cu toate acestea, Germania, Franța și Țările de Jos sunt împotriva propunerii, a spus Wawrzyk.”