Atentionarile Meteorologice de ULTIMA ORA Azi ale ANM Emise in Romania

Atentionarile Meteorologice ULTIMA ORA Azi ANM Emise Romania

Atentionarile meteorologice de ultima ora emise astazi de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru Romania vizeaza regiuni cu milioane de romani care in cursul zilelor de astazi si maine vor fi sub impactul unor fenomene de instabilitate atmosferica accentuata.

ANM vorbeste mai jos despre diverse regiuni din Romania care vor fi afectate de doua coduri galbene care vizeaza fenomene meteorologice de ploaie in cantitati mari, asociate cu grindina, descarcari electrice si vant puternic, iar harta de mai jos va ajuta sa aflati inclusiv zonele afectate.

MESAJ 1!

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Interval de valabilitate: 1 octombrie, ora 17:00 – 2 octombrie, ora 06:00.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi noaptea pe arii restrânse și în centrul, sudul și sud-estul țării.

MESAJ 2!

COD GALBEN!

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Interval de valabilitate: 2 octombrie, ora 06:00 – 2 octombrie, ora 20:00.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi pentru intervale scurte de timp local și în est, sud-est și centru.