Austria Transmite un Anunt cu Vesti Proaste privind Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Transmite Anunt Vesti Proaste Aderarea Romaniei Schengen

Austria anunta in mod oficial planurile sale, si vestile sunt foarte proaste pentru aderarea Romaniei la Schengen, iar asta deoarece de la ministrul de interne de la Viena, Gerhard Karner, aflam ca guvernul din care face parte nu are vreo limita in ceea ce priveste pastrarea votului de veto dat la inceput de decembrie in Consiliul JAI.

Austria spune ca de 11 ani se discuta extinderea Spatiului Schengen, si abia acum a fost decisa acceptarea Croatiei, astfel ca aderarea Romaniei la Schengen ar putea dura foarte mult, mai ales ca guvernul de la Viena merge in continuare pe ideea ca sistemul de azil din Uniunea Europeana este “profund stricat” trebuie schimbat cat mai rapid.

Austria se asteapta ca in perioada urmatoare sa mai scada cererile de azi din cauza unor modificari legislative din Serbia, insa e posibil sa mai accepte refugiati ucrainieni, astfel ca ramane de vazut cand anume va fi acceptata aderarea Romaniei la Schengen, dar e posibil sa avem de asteptat cativa ani buni pentru acest lucru.

“Nu mă las limitat la o perioadă de timp. Am discutat despre extindere timp de unsprezece ani. Este nevoie de rezultate. Timpul joacă un rol secundar. Dacă doriți, atunci vicecancelarul are perfectă dreptate. Dar nu trebuie să excludeți pe nimeni pentru că Schengen nu mai funcționează la granița cu Ungaria sau între Cehia și Slovacia.

Nu este vorba de ÖVP, ci de securitatea austriecilor. Scutirea de viză pentru indienii din Serbia se încheie în 24 de ore. Acest lucru va strânge și mai mult frâna de azil. Înghețarea vizelor pentru tunisieni are efect. Controlăm frontiera externă împreună cu ungurii și avem nevoie de un nou sistem de azil”