INGRIJORAREA OMS cu o Serioasa ATENTIONARE pentru Toate Tarile Lumii

INGRIJORAREA OMS Serioasa ATENTIONARE Toate Tarile Lumii

OMS transmite lumii intregi ingrijorarea sa foarte serioasa cu privire la situatia in care se afla lumea in momentul de fata, toate tarile din intreaga lume fiind atentionate in legatura cu faptul ca problemele aduse de catre Long COVID sunt cat se poate de reale, si afecteaza un numar surprinzator de mare de oameni din diverse zone de pe glob in momentul de fata.

OMS atrage atentia asupra faptului ca Long COVID poate sa apara la aproximativ 3 luni din momentul in care o persoana este infectata, in functie de varianta de care este afectata, iar simptomele pot dura pana la 2 luni de zile, aceasta afectiune avand impact pentru toate grupele de varsta, indiferent cat de sanatoase, sau nu, se cred respectivele persoane.

OMS afirma ca unele dintre simptomele pe care oamenii le pot resimti din cauza Long COVID pot fi invalidante, cu deficite functionale serioase, ceea ce afecteaza viata oamenilor pana in punctul in care nici macar nu mai pot munci, astfel ca le recomanda guvernelor sa stabileasca protocoale pentru tratarea oamenilor, si recomanda protejarea impotriva infectarii.

“Afecțiunea post COVID-19, cunoscută și sub numele de COVID lung, poate apărea indiferent de severitatea infecției cu COVID-19, de varianta circulantă a virusului sau de vârsta persoanei. Dovezile arată că de obicei apare la 3 luni de la debutul COVID-19, cu simptome care durează cel puțin 2 luni.

Long COVID afectează toate grupele de vârstă, iar simptomele pot apărea la persoanele care anterior erau în formă și sănătoase. OMS a primit, de asemenea, rapoarte despre afecțiunea care apare mai frecvent la femei decât la bărbați. Afecțiunea poate fi debilitantă, provocând simptome invalidante și deficite funcționale.”