Comisia Europeana Combate Dezinformarile Rusiei despre Razboiul din Ucraina

Comisia Europeana Combate Dezinformarile Rusiei despre Razboiul din Ucraina

Comisia Europeana continua sa combata dezinformarile pe care Rusia le face cu privire la razboiul din Ucraina, iar mai jos aveti cateva dintre explicatiile pe care cei de la Bruxelles au decis sa le ofere pentru a-i ajuta pe oameni sa inteleaga ce se intampla.

Comisia Europeana are pe propriul website mai multe informatii cu privire la dezinformarile care vin in mod constant din Rusia, i daca vreti sa aflati adevarul despre ceea ce se intampla in Ucraina, atunci ar fi bine sa mergeti acolo.

De-a lungul războiului, EU vs Disinformation a identificat și a expus dezinformarea favorabilă Kremlinului.

De exemplu:

Minciună: Rusia se află în război cu Occidentul. Ucraina este doar un reprezentant al NATO și un teren de luptă. Rusia se apără împotriva agresorului: Ucraina.

Adevărul: Rusia a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei la 24 februarie 2022, dată de la care Ucraina nu face decât să se apere.

Afirmația falsă potrivit căreia Ucraina este agresorul reprezintă o tactică clasică de manipulare în favoarea Kremlinului, care constă în a prezenta Rusia ca victimă și a distrage atenția publicului de la agresiunea acesteia.

Nici UE, nici Occidentul, nici NATO nu au declarat război împotriva Rusiei.

UE, SUA și multe state membre ale NATO oferă Ucrainei asistență militară pentru a ajuta Ucraina să respingă agresiunea neprovocată a Rusiei, dar nu sunt implicate în lupte.