Marcel Ciolacu: Ordonanta de URGENTA de ULTIMA ORA Anuntata de Presedintele PSD

Marcel Ciolacu Ordonanta URGENTA ULTIMA ORA Anuntata Presedintele PSD

Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a anuntat o noua Ordonanta de Urgenta pe care Guvernul Romaniei se pregateste sa o adopte pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca vrea sa aduca in atentia oamenilor o serie de masuri care vor fi luate de coalitia de guvernare pentru reducerea cheltuielilor in sistemul public.

Marcel Ciolacu spune ca nu este vorba despre masuri pentru austeritate, ci despre masuri menite sa ajute Guvernul Romaniei sa treaca mai bine peste problemele actuale, iar separat vorbeste inclusiv despre supraimpozitarea salariilor, care nu are legatura cu sistemul privat din Romania, la ora actuala.

“Din ce stiu eu, va pot spune ca la inceputul saptamanii viitoare sunt ferm convins ca va avea loc o coalitie, si princiipile oricum au fost aprobate, iar respectiva ordonanta va fi pusa in transparenta, si apoi promovata in Guvern. Nu este o ordonanta a austeritatii, fals! Asta este, noi incercam sa ne ocupam de politica, dar nu este o ordonanta a austeritatii.

In momentele in care ai depasit, si incerci sa depasesti efectul mai multor crize suprapuse, este corect si responsabil ca un Guvern al Romaniei sa vina cu o serie de reguli foarte clare in ceea ce priveste cheltuirea banului public. Poti face o analiza pentru a vedea unde s-a gresit, care sunt oportunitatile, pana la urma, la fel cum facem si in familiile noastre, si vedem care devin prioritatile.

Nu ne putem preface ca nu am avut o criza energetica, nu ne putem preface ca nu am avut o pandemia, nu putem sa ne prefacem ca nu avem un razboi la frontiera Romaniei. Toate aceste lucruri duc la o responsabilitate din partea Guvernului, a guvernantilor, si a oamenilor politici, de a veni cu astfel de lucruri.

Repet, nu vorbim despre o ordonanta a austeritatii, nu vorbim despre ce s-a intampalt in Romania acum nu foarte demult, cand s-au taiat pensii si salarii. PSD nu a facut vreodata acest lucru, si nu il va face vreodata. Romania nu are voie sa piarda vreun euro din PNRR, cu atat mai putin sa piarda bani pentru ca nu a trecut jalonul cu legea pensiilor speciale.

Niciodata nu s-a vorbit despre mediul privat (n. red. privind supraimpozitarea salariilor), s-a vorbit despre o nedreptate fata de romani, de un abuz legislativ, de o toleranta prea mare a anumitor decidenti din trecut, si s-a ajuns la un prag de criza sociala pentru aceasta nedreptate care s-a facut in Romania, acest lucru trebuie sa se inchida.”