SUA Refuza sa-i Livreze Ucrainei Sistemele ATACMS Cerute de Zelenski

SUA Refuza sa-i Livreze Ucrainei Sistemele ATACMS Cerute de Zelenski

SUA refuza sa-i livreze Ucrainei sistemele de rachete ATACMS, pe care Volodimir Zelenski le cere de foarte multa vreme, iar asta pentru ca administratia lui Joe Biden vrea sa tina acest tip de armament pentru posibile viitoare conflicte in care tara ar putea fi implicata in viitor.

SUA refuza de foarte multa vreme sa trimita aceste tipuri de sisteme de rachete, motivand in trecut faptul ca se teme ca armata Ucrainei le-ar putea folosi pentru atacuri pe teritoriul Rusiei, insa acum motivele se schimba, dar rezultatul final este acelasi, si rachetele tot nu vor veni prea curand.

“SUA țin de decizia de a nu da rachete ATACMS Ucrainei. Administrația Joe Biden ține fermă cu privire la refuzul său de a trimite rachete cu rază lungă de acțiune ATACMS în Ucraina, a informat Washington Post pe 22 iulie, citând oficiali americani nenumiți.

Pentagonul consideră că forțele ucrainene au nevoi mai urgente decât ATACMS și se teme că trimiterea sumei necesare în Ucraina ar submina pregătirea SUA pentru alte posibile conflicte, potrivit raportului.”