Ministerul Apararii: Schimbarile Armatei Romane de ULTIMA ORA si Actiunile cu Soldatii din Romania

Ministerul Apararii Schimbarile Armatei Romane ULTIMA ORA Actiunile Soldatii Romania

Ministerul Apararii le transmite in mod oficial romanilor informatii cu privire la schimbarile pe care Armata Romana a decis sa le faca in mod oficial in ultima perioada, iar asta pentru ca Flotila FLuviala Mihail Kogalniceanu are un nou comandant, pe contraamiralul de flotila Marcel Neculae, conform informarii de mai jos.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea inclusiv despre exercitiile la care au participat soldatii romani cu sistemele de artilerie HIMARS, acestea fiind unul dintre elementele cele mai importante din dotarea armatei romane, dovedindu-si eficacitatea inclusiv in razboiul dintre Rusia si Ucraina.

“Schimbare la comanda Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”. Contraamiralul de flotilă Marcel Neculae a predat comanda Flotilei. Fluviale „Mihail Kogălniceanu” comandorului Nicu Chirea, în cadrul unei ceremonii militare care a avut loc joi, 7 septembrie, în portul militar Brăila, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait. La festivitatea de predare-primire a comenzii, a fost prezentat ordinul ministrului apărării naționale.

Prin care contraamiral de flotilă Marcel Neculae a fost împuternicit în funcția de locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Navale. De asemenea, a fost citit ordinul ministrului apărării naționale, prin care comandorul Nicu Chirea, locțiitorul comandantului Comandamentului Flotei „Viceamiral Vasile Urseanu” a fost împuternicit la conducerea Flotilei Fluviale, preluând Drapelul de Luptă al comandamentului de la predecesorul său.

HIMARS, cel mai modern sistem de artilerie din dotarea Armatei României, s-a antrenat în Capu Midia cu aliații francezi și americani, în cadrul exercițiului Arcane Thunder 23 la malul Mării Negre. Desfăşurat timp de aproape două săptămâni în Poligonul complex de trageri din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia, exercițiul s-a încheiat cu tragerile militarilor români.

Si cei aliaţi cu instalațiile de lansare M142 HIMARS, cu cele M270 MLRS (LRU) și, în premieră în România şi la Capu Midia, cu sistemele de artilerie autopropulsate CAESAR. Forțele MApN continuă activitățile de supraveghere a zonelor de pe teritoriul național aflate în proximitatea porturilor ucrainene.

În ultimele 48 de ore, forțe și mijloace ale Ministerului Apărării Naționale, din Forțele Navale, Forțele Terestre și din alte structuri au acționat cu echipe de cercetare în teren și cu dispozitive de supraveghere aeriană pe o suprafață de peste 80 de kilometri pătrați în zonele localităților Ceatalchioi, Plauru și Chilia Veche din județul Tulcea, și în județul Galați, pe malul românesc al Dunării, în proximitatea portului Reni din Ucraina.”