Ministerul Apararii: Noi Actiuni de ULTIMA ORA pentru Romania, Anuntul Oficial pentru Oameni!

Ministerul Apararii Noi Actiuni ULTIMA ORA Romania Anuntul Oficial Oameni

Ministerul Apararii anunta in mod oficial o serie de noi actiuni de ultima ora, care au fost desfasurate pentru Romania in cursul ultimelor zile, iar asta pentru ca ni se vorbest ein mod oficial despre participarea Sefului Statului Major al Apararii la o conferinta a Comitetului Militar al NATO, cu detalii mai jos.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea in mod oficial mai jos despre o delegatie care a participat la discutii cu reprezentanti ai SUA, pentru a se coordona cooperarea dintre cele doua state, in special in contextul razboiului din Ucraina, care pune presiune extrem de mare pe tara noastra in aceasta perioada.

„Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, participă, în zilele de 15 și 16 septembrie, la conferința Comitetului Militar NATO, în formatul șefilor Apărării, care se desfășoară la Oslo, Norvegia. Agenda reuniunii se va concentra pe implementarea deciziilor luate de șefii de stat și de guvern la Summit-ul de la Vilnius.

Șefii Apărării vor discuta modalitățile de executare a planurilor regionale, urmărind alocarea forțelor cu nivel adecvat de operativitate, dezvoltarea capabilităților, adaptarea structurilor NATO de comandă-control, îmbunătățirea sistemelor logistice, de aprovizionare, prepoziționarea stocurilor și sprijinul națiunilor gazdă, precum și creșterea numărului de exerciții și antrenamente comune.

Comitetul Militar NATO, cea mai înaltă autoritate militară în cadrul organizației, are rolul de a furniza recomandări Consiliului Nord-Atlantic privind modalitățile în care Alianța poate răspunde la provocările globale de securitate. De regulă, pe durata unui an, reuniunile la nivelul şefilor apărării se desfășoară de două ori la sediul NATO din Bruxelles și o dată într-o ţară membră a Alianţei.

O delegație a Ministerului Apărării Naționale, condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat la o rundă de dialog strategic în cadrul Grupului la nivel înalt în domeniul apărării cu Statele Unite ale Americii. Delegația americană a fost condusă de Celeste Wallander, asistentul pentru securitate internațională al secretarului apărării SUA.

Discuțiile din cadrul acestui format de cooperare bilaterală, care se reunește anual, au vizat evoluția războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina și consecințele sale la nivel regional și global, postura forțelor americane în România, sprijinul SUA în procesul de modernizare al Forțelor Armate Române, situația de securitate din regiunea Indo-Pacifică și Africa, stadiul implementării foii de parcurs privind cooperarea în domeniul apărării, precum și perspectivele evoluției relației bilaterale privind această componentă.”