Germania: Hotararile de ULTIMA ORA in Criza Italiana cu Impact Mare in Schengen si Romania

Germania Hotararile ULTIMA ORA Criza Italiana Impact Mare Schengen Romania

Germania a anuntat in mod oficial o serie de hotarari de ultima ora din cauza crizei italiene, iar asta in conditiile in care Comisia Europeana este implicata cu toata forta in situatia resimtita in momentul de fata din cauza numarului mare de migranti, iar Spatiul Schengen este supus unei preisuni enorme, ceea ce ingreuneaza aderarea Romaniei in 2023.

Germania isi arata solidaritatea fata de Italia, prin ministrul de interne Nancy Faeser confirmand ca este dispusa sa ajute tara atat de sever afectata de numarul mare de migranti, dar asta fara sa ia mai multi migranti decat alte tari, cerand o impartite egala in randul statelor UE a numarului persoanelor care trebuie sa fie preluate de pe insula Lampedusa acum.

Germania a anuntat recent ca refuza sa mai preia migranti din Italia din cauza numarului mare de migranti pe care i-a preluat deja, si nu renunta la acea decizie, dar este dispusa sa ajute in alte moduri, actiunile sale putand ajuta la mentinerea stabilitatii Spatiului Schengen si poate la o mai rapida aderare a Romaniei in perioada urmatoare.

“Germania a arătat întotdeauna solidaritate și va continua să o facă. Privim situația din Lampedusa cu mare îngrijorare. Germania își îndeplinește responsabilitatea umanitară acceptând și îngrijind un număr mare de refugiați. Acest lucru se aplică și înregistrărilor prin mecanismul de solidaritate voluntară.

Cu toate acestea, conferința telefonică, la care a participat și comisarul UE de Interne Ylva Johansson, nu a produs niciun rezultat concret. Oferim in continuare sprijinul umanitar Germaniei. Acest lucru este acum examinat. Ministrul de Interne al Italiei, Matteo Piantedosi, a cerut in cadrul conferintei o „nouă strategie operațională” menită să ia inițiative concrete pentru oprirea trecerilor.”