Ministrul Sanatatii: Ordin cu Impact National cu Masuri Importante Anuntate Romanilor din Tara

Ministrul Sanatatii Ordin ULTIMA ORA Masuri Importante Anuntate Romanilor Tara

Ministrul Sanatatii ii anunta in mod oficial pe romanii din intreaga tara despre un ordin de ultima ora cu o serie de masuri foarte importante, iar asta pentru ca ele vizeaza modul in care sunt facute proiectele care vizeaza activitati cu risc pentru starea de sanatate a populatiei, toate detaliile fiind mai jos.

Ministrul Sanatatii vrea ca romanii sa aiba parte de servicii medicale de cea mai buna calitate, dar si de siguranta cand vine vorba despre activitatile care prezinta risc pentru starea de sanatate a oamenilor, astfel ca acest nou ordin are menirea fix de a reglementa aceste lucruri pentru romanii din toata tara.

“Ordinul ministerului sănatătii nr. 1030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire şi pentru funcţionarea obiectivelor ce desfăşoară activităţi cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 603 din 1 septembrie 2009, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică și se completează, după cum urmează.

La articolul 9 alineatul (2), dupa litera m se introduc 7 litere noi , lit. n)- ș), cu următorul cuprins: educaţia timpurie (3 luni – 6 ani), formată din învăţământul antepreşcolar (3 luni – 3 ani) şi învăţământul preşcolar (3 – 6 ani), ambele cuprinzând grupa mică, grupa mijlocie şi grupa mare; învăţământul primar, cu durata de 5 ani, care cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I – IV.

Invăţământul gimnazial, cu durata de 4 ani, care cuprinde clasele V – VIII; învăţământul liceal, cu o durată, de regulă, de 4 ani; învăţământul postliceal, inclusiv prin învăţământul terţiar nonuniversitar, cu durată între 1 şi 3 ani. Învăţământ superior universitar. Alte forme de învăţământ, La articolul 4 se introduce un nou aliniat, alin. (9) ce va avea următorul cuprins: Autorizarea sanitară obținută în baza referatului de evaluare necesară functionării unităților de învățământ de stat se obține fără taxe.

La articolul 9 alineatul (3) se modifică si va avea următorul cuprins: Autorizaţia sanitară de funcţionare pentru activităţile menţionate la lit. a) – k) se vizează anual. In Anexa 2 se abrogă poziţiile: 8510 – Învăţământ preşcolar; 8520 – Învăţământ primar; 8531 – Învăţământ secundar general; 8532 – Învăţământ secundar, tehnic sau profesional; 8541 – Învăţământ superior non-universitar; 8542 – Învăţământ superior universitar; 8551 – Învăţământ în domeniul sportiv şi recreational; 8552 – Învăţământ în domeniul cultural (limbi străine, muzică, teatru, dans, arte plastice etc.); 8559 – Alte forme de învăţământ n.c.a.

În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului Ordin, persoanele juridice care desfășoară activități din domeniul învăţământului mentionate la art. 9 literele n) – ș), vor solicita certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică, de către direcțiile de sănătate publică județene și a Municipiului București sau serviciile din cadrul ministerelor cu rețea proprie, după caz.”