Orange: Alerta de Phishing pentru Milioane de Clienti din Toata Romania

Orange are milioane de clienti in toata Romania, iar o alerta extrem de serioasa ii vizeaza pe toti, iata ce trebuie sa stie de urgenta romanii acum.

Orange alerta esim

Orange, grupul de telecomunicatii din Romania cu cel mai mare numar de clienti activi in toata tara la ora actuala, este in centrul unei alerte foarte importante, la fel ca si oamenii care-i folosesc serviciile. Vorbim despre ceea ce se intampla in momentul de fata din cauza unui nou atac de tip phishing, clientii Orange fiind vizati de el si trebuie sa fim extrem de vigilenti, pentru ca vom avea datele furate foarte usor de catre hackeri.

Orange si-a avertizat clientii in repetate randuri in legatura cu problemele majore pe care atacurile de tip phishing le aduc, insa cel de acum se desfasoara prin email si vizeaza cartelele eSIM. Puteti vedea mai jos cum arata acest atac aflat in plina derulare in momentul de fata in Romania, iar asta pentru ca prin email, clientii Orange, si nu numai, primesc mesaje prin care li se spune ca a fost ceruta schimbarea cartelei.

Orange: ALERTA de URGENTA pentru Milioane de Clienti din Toata Romania

Orange alerta esim frauda

Orange trimite in mod normal SMS-uri pentru asemenea tipuri de actiuni, daca alegem sa trecem la eSIM, sau sa schimbam eSIM-ul, astfel ca daca pritmi un email precum cel din imaginea de mai jos, e bine sa-l ignorati. Asa cum spune Orange Romania pe website-ul sau, in situatii de acest gen trebuie sa evitam sa accesam orice fel de link-uri care ne sunt puse in fata de catre hackeri, pentru ca ele sunt menite doar sa ne pacaleasca.

Orange vrea sa-i ajute pe clientii din Romania sa evite sa devina tintele hackerilor, insa este nevoie si ca oamenii sa fie constienti de pericolele la care se expun daca acceseaza link-uri necunoscute din email-uri. In aceasta situatie, suntem redirectionati spre un website fals, care seamana cu cel al Orange Romania, dar care, in momentul in care ne introduce datele pesonale, le trimite catre hackeri, iar ei le pot folosi cum vor.

Orange poate sa ne ajute sa prevenim problemele, dar uneori nu ne poate ajuta daca ne oferim datele personale hackerilor, asa ca este extrem de important sa fim vigilenti in toate conditiile si sa ne protejam.