iOS 17.2 va Extinde pentru iPhone Compatibilitatea Încărcării Wireless Rapide

iOS 17.2 qi2 iphone

iOS 17.2 este pregătit pentru lansare de către compania Apple și ar urma să aducă schimbare semnificativă pentru utilizatorii de telefoane iPhone. Acest update marchează un moment important pentru utilizatorii de iPhone 13 și iPhone 14, aducând suportul pentru standardul de încărcare wireless de ultimă generație Qi2. Menționat în notele de lansare pentru versiunea RC a actualizării, Qi2 promite să redefinească experiența de încărcare fără fir.

iOS 17.2, prin extinderea compatibilității pentru încărcarea prin standardul Qi2, o evoluție a tehnologiei Qi wireless, va oferi încărcare incorporarea unui profil de putere magnetic. Acesta permite dispozitivelor să funcționeze similar cu accesoriile care susțin MagSafe, folosind magneți pentru aliniere și o încărcare mai rapidă. Apple a integrat suportul Qi2 în modelele iPhone 15 încă de la lansare, asigurând compatibilitatea acestora cu standardul.

Bazat pe contribuțiile Apple la ‌MagSafe‌, Profilul de Putere Magnetic este combinat cu noul Profil de Putere Extins (EPP) pentru a crea ceea ce se numește “Qi2”. Această tehnologie este concepută pentru a asigura alinierea perfectă a telefoanelor și altor produse mobile cu încărcătoarele, îmbunătățind eficiența energetică și accelerând procesul de încărcare. Qi2 va permite crearea de noi accesorii care nu ar putea fi încărcate wireless cu dispozitivele actuale ce necesită contact direct între suprafețe.

Deși încărcătoarele Qi2 vor putea încărca dispozitivele cu până la 15W, nu este încă clar dacă iPhone-urile vor suporta viteze mai rapide de încărcare wireless cu accesoriile Qi2. De exemplu, pentru modelele ‌iPhone 15‌, pagina de specificații tehnice Apple indică faptul că dispozitivele susțin încă încărcarea wireless Qi “până la 7.5W”, chiar dacă acestea sunt compatibile cu Qi2.

iOS 17.2 este un pas important în direcția îmbunătățirii experienței de încărcare pentru utilizatorii de iPhone. Cu suportul pentru Qi2, iPhone 13 și iPhone 14 nu doar că vor beneficia de o încărcare mai eficientă și mai rapidă, dar vor fi și compatibile cu o gamă mai largă de accesorii. Aceasta reprezintă un avantaj major pentru utilizatori, care vor putea explora noi modalități de a-și încărca dispozitivele, profitând de ultimele inovații în tehnologia wireless.