Sorin Grindeanu: Masurile de ULTIMA ORA ale Ministerului Transporturilor pentru o Autostrada Importanta

Sorin Grindeanu anunta masurile de ultima ora ale Ministerului Transporturilor pentru o autostrada extrem de importanta pentru Romania acum.

Sorin Grindeanu Masurile ULTIMA ORA Ministerului Transporturilor Autostrada Importanta

Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, a făcut un anunț major care marchează un pas important în dezvoltarea infrastructurii rutiere a țării: avizarea Studiului de Fezabilitate pentru construcția Autostrăzii Pașcani-Suceava. Acesta este un segment crucial al Autostrăzii Moldovei (A7), menit să faciliteze tranzitul eficient și sigur în regiunea de nord-est a României.

După avizul primit săptămâna trecută de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a dat și el undă verde documentului. Următorii pași includ avizarea Studiului de Fezabilitate în Consiliul Interministerial și aprobarea indicatorilor tehnico-economici printr-o Hotărâre de Guvern.

Segmentul Pașcani-Suceava, cu o lungime de 62 de kilometri, reprezintă o investiție estimată la 7,79 miliarde de lei (fără TVA), fonduri asigurate prin Programul Transport. Proiectul este împărțit în două loturi care vor fi licitate independent: Lotul 1, de la Nodul rutier Roșcani până la DJ 208C, măsoară 33 de kilometri, iar Lotul 2, de la Nodul Rutier către Aeroportul Suceava și DN29, totalizează aproximativ 29 de kilometri.

Această infrastructură vitală va traversa trei județe – Iași, Botoșani și Suceava – și va include construcția a 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări și 2 Centre de Întreținere și Coordonare. De asemenea, vor fi realizate 5 noduri rutiere importante pentru accesibilitate și fluidizarea traficului: Tătăruși – Heci (DJ208F), Dolhasca (DJ208I), Roșcani (DJ208C), Dumbrăveni (DJ208B) și Aeroport Suceava (cu acces în DN29).

Pe lângă beneficiile directe aduse mobilității regionale și naționale, noua autostradă va facilita și legătura cu Punctul de Trecere a Frontierei româno-ucrainene de la Siret, consolidând astfel conexiunile internaționale ale României.

Ministrul Sorin Grindeanu subliniază importanța acestui proiect pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România, reflectând angajamentul guvernului de a îmbunătăți continuu accesibilitatea și siguranța pe drumurile naționale. „Construcția Autostrăzii Pașcani-Suceava este un nou pas important în strategia noastră de dezvoltare a infrastructurii de transport, esențială pentru progresul economic și social al țării,” a declarat Grindeanu.

Acest proiect ambițios marchează o etapă semnificativă în îmbunătățirea rețelei de transport a României, promițând să aducă beneficii substanțiale atât pentru locuitorii regiunii, cât și pentru economia națională în ansamblu.