Catalin Predoiu Anunta un Nou Demers Important pentru Siguranta Romanilor

Catalin Predoiu Anunta un Nou Demers Important pentru Siguranta Romanilor

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat astăzi participarea sa la lansarea campaniei „Detector pentru Viață”. Această inițiativă reprezintă un pilon central în strategia Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și al inspectoratelor județene pentru situații de urgență, de a crește nivelul de siguranță și protecție a cetățenilor în fața riscurilor.

„Astăzi marcăm un moment crucial în demersul nostru de a asigura un mediu mai sigur pentru toți cetățenii. Campania „Detector pentru Viață” subliniază angajamentul nostru neclintit de a dezvolta și implementa politici, măsuri și operațiuni eficiente pentru prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea acestora în mod eficient”, a declarat Ministrul Predoiu.

Ministrul a subliniat importanța prevenției în salvarea vieților, menționând tranziția strategiei ministerului de la o abordare axată pe intervenție, spre una echilibrată, care pune un accent egal pe prevenție. „Convingerea mea este că prin prevenție putem salva vieți. Este despre a fi proactivi, nu doar reactivi”, a adăugat el.

Statisticile prezentate de Ministrul Predoiu sunt alarmante: anul trecut, în urma celor 6.600 de incendii, 1.125 de persoane au fost afectate, iar 268 de adulți și cinci copii și-au pierdut viața. Aceste cifre subliniază imperativul acțiunilor de prevenție și nevoia urgentă de a schimba modul în care societatea se raportează la riscuri.

Campania „Detector pentru Viață”, alături de alte activități din cadrul Săptămânii Protecției Civile, are scopul de a depăși simpla informare, urmărind să antreneze și să pregătească cetățenii să acționeze corect în situații de urgență. Aceasta își propune să transforme cetățenii în parteneri activi în protecția comunităților lor.

„Sunt convins că, împreună, putem face diferența și putem salva vieți. Mulțumesc tuturor celor care contribuie la această campanie și tuturor celor care vor participa. Să ne unim forțele pentru o societate mai sigură!”, a încheiat Ministrul Predoiu, adresând un apel la unitate și acțiune comună.

Campania „Detector pentru Viață” marchează un pas înainte important în strategia de siguranță publică a României, evidențiind importanța colaborării între autorități și cetățeni pentru construirea unei societăți mai sigure pentru toți.