Armata Romana: Noi Informatii Oficiale de ULTIM MOMENT, Actiunile de Urgenta ale Soldatilor Romaniei

Armata Romana anunta o serie de noi informatii oficiale de ultim moment privind actiunile de urgenta ale soldatilor Romaniei, deciziile importante.

Armata Romana Noi Informatii Oficiale ULTIM MOMENT Actiunile Urgenta Soldatilor Romaniei

Armata Romana a publicat o serie de noi informatii oficiale de ultim moment cu privire la actiunile derulate de catre soldatii Romaniei in ultimele ore si zile, aducand in imediata atentie interventia aeronavelor C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane, pentru stingerea incendiilor din judetul Bacau, la cererea DSU.

Armata Romana a intervenit atat in 2, cat si in 3 aprilie, pentru stingerea acestor incendii, iar separat ni se aduce in atentie si sarbatorirea a 111 ani de aeronautica militara in Romania, o acivitate speciala fiind desfasurata de catre Statul Major al Fortelor Aeriene Romane in ziua de 1 aprilie 2024.

“Două aeronave C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor, au continuat să acționeze și astăzi, 3 aprilie, pentru stingerea incendiului de pădure declanșat în zona fondului forestier al localității Târgu Ocna, județul Bacău. Aeronavele au decolat din Baza 90 Transport Aerian, de la Otopeni, în jurul orei 13.45.

Misiunea aeriană s-a desfășurat la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Acțiunea de stingere a incendiului la fața locului este îngreunată de terenul accidentat și de lipsa surselor de apă.

În configurație pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere. Aeronavele de acest tip ale Forțelor Aeriene Române au acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din țara noastră – în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău.

Pe 1 aprilie 2024, la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene s-a desfăşurat ceremonia de sărbătorire a 111 ani de aeronautică militară română. Activitatea s-a desfășurat în prezența locțiitorului șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi. La data de 1 aprilie 1913, intra în vigoare prima lege de organizare a aeronauticii militare din România.

Iar în baza articolului nr. 1 din lege, primele componente ale forţelor aeriene – aviaţia şi aerostaţia, erau subordonate unei structuri de comandament specializate – Serviciul de Aeronautică Militară, astfel, fiind înfiinţată o nouă categorie de forţe armate, Forţele Aeriene. Făcând un arc peste timp, cu prilejul celebrării a 110 ani de Aeronautică Militară Română, la data de 1 aprilie 2023, Statul Major al Forţelor Aeriene a fost mandatat să preia tradiţiile culturale şi militare ale Serviciului de Aeronautică Militară.”