ANM: AVERTIZARE Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT in Romania pe 18 Aprilie 2024

ANM a emis o avertizare mteorologica oficiala de ultim moent in Romania pe 18 aprilie 2024, ce fenomene severe aduce in atentia romanilor.

ANM AVERTIZARE Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT Romania 18 Aprilie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o avertizare meteorologica oficiala de ultim moment in Romania pe 18 aprilie 2024, aducand in imediata atentie a milioane de romani ceea ce ar trebui sa stie cu privire la fenomenele meteo de la nivelul intregii tari.

ANM explica in mod oficial mai jos faptul ca, vant cu putere de pana la 80 km/h la rafala, dar si ploi in cantitati de pana la 20 l/mp urmeaza sa cada in suprafetele mentionate in avertizarea de mai jos, asa ca ni se recomanda prudenta in orice fel de deplasari pe care am dori sa le facem in aceste ore.

INFORMARE METEOROLOGICĂ!

Interval de valabilitate: 18 aprilie, ora 10 – 20 aprilie.

Fenomene vizate și zone afectate: conform textului.

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul nopților, în regiunile intracarpatice și zonele deluroase, pe alocuri se va produce brumă.

Joi (18 aprilie), temporar va ploua în jumătatea de nord a teritoriului și pe arii restrânse în rest. Izolat cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali de 60…80 km/h.

La altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi joi.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 18 aprilie, ora 10 – 18 aprilie.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Zone afectate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București.

În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h și izolat de 70 km/h.