Masurile Oficiale Radicale de ULTIM MOMENT ale Romaniei Luate de MAI pentru Finalizarea Aderarii La Schengen

Romania anunta prin MAI masurile oficiale radicale de ultim moment pentru finalizarea aderarii la Schengen, ce decizii anunta Catalin Predoiu.

Masurile Oficiale Radicale ULTIM MOMENT Romaniei Luate MAI Finalizarea Aderarii Schengen

Romania isi ia foarte in serios indatoririle pentru finalizarea aderarii la Schengen, iar asta inseamna ca pune in aplicare inclusiv o serie de masuri speciale, pe care putini si le imaginau, dar care au impact si ar putea convinge Austria ca granitele Spatiului Schengen sunt protejate in cel mai bun mod posibil, iar ministrul MAI dezvaluie ceea ce se intampla in tara.

Romania pune in aplicare masuri speciale pentru protejarea granitelor Schengen, MAI spunandu-ne prin Catalin Predoiu ca au fost suplimentate trupele care protejeaza granitele, ca s-au cumparat 120 de masini noi, ca sunt folosite sisteme de termoviziune si inclusiv senzori in pamant, totul pentru ca finalizarea aderarii la Schengen sa devina realitate chiar din 2025.

Romania continua sa faca si alte achizitii, recent fiind semnat un contrat pentru analiza imaginilor preluate din sistemele care supravegheaza granitele, dar sunt facute si alte investitii importante pentru ca finalizarea aderarii la Schengen sa fie permisa de catre Austria, cu convingerea ca migratia ilegala va ramane in continuare la cote reduse, sau va scadea in continuare.

„Migrația ilegală în România, de la an la an, a scăzut cu 73 de procente. A căzut, a scăzut! A scăzut, scăzut! Faptul că a scăzut ce arată, inclusiv partenerilor europeni?! Că eu îmi protejez frontiera, că iau măsuri. Că am suplimentat acolo trupele, că am cumpărat 120 de mașini.

Că au mijloace de termoviziune, că implantăm senzori acum până şi în pământ, că facem achiziție acum. Că am investit zeci de milioane de lei. Că am organizat patrule mixte, că facem grupe operative cu instituții din interior, dar și cu instituții de peste graniță, cu vecinii noștri. Avem proiecte pilot cu toate țările din jur.”