Apple Watch hack afiseaza forta apasarii pe ecran, folosirea coroanei digitale

Apple Watch coroana digitalaApple Watch revine in centrul atentiei zilele acestea, iar dupa un hack in care vedeam rulata o aplicatie nativa, ori altul in care vedeam o aplicatie Finder, astazi vedem unul care prezinta nivelul de interactiune cu ceasul inteligent.

In clipul video de mai jos puteti vedea exact ce ar putea oferi aceasta aplicatie pentru posesorii de ceasuri din lumea intreaga, ea indicand cu exactitate forta cu care se apasa pe ecranul tactil, dar si modul in care este folosita coroana digitala de catre utilizatori.

Oferirea informatiilor privind forta apasarilor pe ecran este posibila multumita noului sistem Force Touch implementat de catre compania Apple in ecranul Apple Watch, acesta permitandu-i ceasului inteligent sa distinga intre apasarile usoare si cele puternice facute pe ecran.

In ceea ce priveste coroana digitala vorbim despre un acces obtinut de catre dezvoltatorul care ne prezinta clipul video de mai jos, compania Apple permitandu-le, incepand cu watchOS 2.0, dezvoltatorilor sa ofere functionalitate pentru coroana digitala in propriile aplicatii.

https://twitter.com/hamzasood/status/609807236878221313/

Exact precum in cazurile trecute, nici acum nu aflam exact ce fel de hack este facut de catre dezvoltator pentru a afisa asemenea informatii intr-o aplicatie, insa multumita regulilor mult mai relaxate oferite de catre noul SDK Apple Watch, dezvoltatorii ne arata ce pot.

Acestea fiind spuse, o diversitate de aplicatii interesante ar putea fi dezvoltate pentru Apple Watch, insa depinde de Apple ca ele sa ajunga efectiv in ceasurile utilizatorilor, cei din Cupertino fiind probabil reticenti in a accepta asemenea titluri in App Store.