Apple Watch hack aduce iFile, SceneKit si UiKit (Video)

Apple Watch manager fisiereIeri v-am prezentat un hack pentru Apple Watch care permitea rularea de aplicatii native dezvoltate de catre creatorul Cydia impreuna cu alti dezvoltatori de aplicatii pentru platforma iOS.

Astazi va prezint o aplicatie Finder, practic un iFile pentru administrarea fisierelor interne ale sistemului de operare, dar si modul in care poate fi rulat SceneKit sau UiKit pe Apple Watch-ul companiei Apple, totul fiind realizat fara a fi oferite detalii cu privire la modul de implementare al hack-ului.

Dezvoltatorii care au reusit sa implementeze acest hack nu au oferit si detalii cu privire la modul in care au realizat totul, insa din moment ce Apple ofera deja un SDK special care permite rularea de aplicatii native in watchOS 2.0, este clar ca vorbim despre o manipulare a sa.

Creand o aplicatie Finder, similara celei care permite administrarea fisierelor interne ale OS X, dezvoltatorii au reusit sa afiseze pe ecranul Apple Watch fisierele in baza caruia functioneaza produsul celor de la Apple, optiunile de administrare fiind limitate.

Desi Apple Watch a fost lansat acum mai bine de 2 luni de zile, pentru precomanda, pana acum nimeni nu a aratat vreu interes pentru a lansa vreo solutie de jailbreak dedicata lui, hackerii TaiG concentrandu-se pe iOS 9 jailbreak in locul crearii unei solutii dedicate ceasului.

My [Nano]FileBrowser app running on Apple Watch natively (as modeled by @b3ll). So… spent a night hacking with @b3ll (& @saurik!) – we got UIKit (& SceneKit) apps running on Apple Watch (video). I picked SceneKit as a specific example of something you can’t do through WatchKit. Also because I love SceneKit, as you all should!

Acestea fiind spuse, Apple Watch poate deveni foarte util cu aplicatii native dedicate, insa ramane de vazut cand vor fi ele disponibile si trebuie sa stiti ca toate cele oferite prin App Store sunt foarte limitate.