Apple TV 5 ar putea fi lansat in 2016

Apple TV 5Apple TV 5 ar urma sa fie lansat in 2016 de catre compania Apple, succesorul Apple TV 4 fiind aparent programat pentru a intra in productie la inceputul anului viitor, cel putin conform unui zvon aparut in cursul acestei zile.

O productie de test ar fi fost deja programata de catre compania Apple pentru a incepe in cursul acestei luni, productia unitatilor finale urmand a incepe la inceputul anului 2016 in fabrica partenerilor de la Quanta, aceasta companie fabricand in momentul de fata si Apple Watch.

Marea schimbare pe care Apple TV 5 ar urma sa o aduca pentru utilizatori este un procesor mult mai rapid decat actualul A8 folosit de catre compania Apple, sporul de performanta oferit prin acest upgrade urmand a fi suficient de substantial pentru a sustine rularea de jocuri la rezolutii mari.

Pentru un procesor mai puternic Apple intentioneaza sa implementeze si un nou sistem de disipare a caldurii, noile componente generand mai multa caldura in interiorul carcasei, aceasta avand nevoie de un sistem mai eficient pentru disiparea ei, dar totul fara a modifica in vreun fel design-ul.

The fifth-generation Apple TV will come into trial production in December and volume production in the first quarter of 2016, with Apple for the first time adopting a heat-dissipation solution for the set-top box to handle the device’s new CPU, according to sources from Taiwan-based supply chain makers.

Apple TV 4 a fost lansat cu doar putin peste o luna in urma, deci aparitia unui al doilea model la inceputul anului viitor pare foarte putin plauzibila pentru ca Apple si-ar supara o foarte mare parte dintre clientii care au achizitionat actualul model al produsului.

Pe de alta parte nu ar fi greu de crezut ca Apple TV 5 ar putea fi lansat in toamna anului viitor, la un an distanta de Apple TV 4, insa ramane de vazut daca Apple va dori sa ofere produse cu adevarat performante.