iPhone nu actualizeaza procentajul bateriei in iOS 9

Dupa luni intregi in care foarte multe persoane s-au plans de faptul ca iPhone si iPad nu afiseaza corect procentul bateriei disponibil pentru utilizare, iata ca Apple a gasit in sfarsit de cuviinta sa investigheze aceasta problema pentru a o rezolva.

iOS 9 are o problema mare pentru ca nu afiseaza corect procentul bateriei iPhone sau iPad, sistemul automat al iOS care ar trebui sa actualizeze procentul bateriei ramas disponibil in timpul utilizarii fiind defect, problema fiind recunoscuta chiar si de catre Apple.

Intr-un document de suport publicat in propriul website, compania Apple confirma faptul ca in iOS 9 iPhone si iPad ar putea afisa incorect procentajul bateriei disponibil pentru utilizatori, iar pentru cei care au acesta problema ofera si doua solutii destul de simple.

Prima solutie implica repornirea iPhone, iPad sau iPod Touch-ului pentru a reseta sistemul, a doua implicand accesarea Settings > General > Date & Time, Configurari > General > Data si Ora si activarea optiunii Setare Automata, Set Automatically.

Activarea acestei optiuni va verifica in mod regulat serverele Apple pentru a sincroniza ceasul vostru si a va asigura ca aveti tot timpul afisata corect ora, aceste proceduri consumand energia a bateriei in mod inutil, insa daca asa se rezolva problema, nu prea aveti de ales.

If your iPhone 6s or iPhone 6s Plus battery percentage doesn‘t update. If you change the time on your iPhone 6s or iPhone 6s Plus manually or change time zones when traveling, you might notice that the battery percentage doesn’t update. Learn what to do.

Din pacate am intampinat aceasta problema foarte des pe iPhone 6S si uneori pe iPhone 6S Plus, indiferent ce versiune a iOS 9 aveam instalata, iar pana la aparitia solutiei oferite de catre compania Apple nimeni nu stia de ce iOS 9 nu afiseaza corect procentajul bateriei iPhone sau iPad.

Compania Apple recunoaste ca trebuie sa isi verifice serverele pentru a vedea ce anume cauzeaza aceasta problema a afisarii incorecte a procentajului bateriei iPhone sau iPad, insa nimeni nu stie cat va dura pana cand lucrurile vor reveni la normal.

Acestea fiind spuse, voi ati fost afectati de problema? Vi s-au inchis iPhone-urile din senin desi mai aveati baterie disponibila ?