Cand vom putea face apeluri Wi-Fi pe iPhone prin Orange ?

In cursul weekend-ului cei de la Orange au lansat functia apel 4G pentru iPhone, astfel ca acum clientii operatorului de telefonie mobila se pot bucura de optiunea de a face apeluri telefonice prin reteaua 4G, iar Vodafone si Telekom deocamdata nu au asemenea beneficii.

V-am spus ce iPhone este compatibil cu apel 4G al Orange, iar apoi discutia a mers spre functia apel Wi-Fi care poate fi activata in abonamentele si cartelele utilizatorilor incepand de sambata, insa optiunea de a face activarea si din iOS nu este disponibila la vreun utilizator.

Explicatia pentru lipsa completarii activarii apel Wi-Fi pentru iPhone in Orange este foarte simpla: iOS-ul nu are deocamdata suport. Desi noi putem activa serviciul apel Wi-Fi in serverele Orange, iOS-ul nu are setarile necesare pentru a ne permite sa folosim tehnologia in reteaua operatorului.

Cei de la Orange mi-au spus ca lansarea functiei apel Wi-Fi pentru iPhone este un proiect comun pe care il fac impreuna cu Apple, Orange facandu-si partea, asa ca acum ramane ca iOS-ul sa fie actualizat astfel incat sa stie cum sa ne permita folosirea acestei functii.

Practic, mingea este acum in terenul celor de la Apple, astfel ca trebuie sa avem rabdare pana cand ei vor considera ca sistemul poate fi lansat, insa intre timp puteti activa apel Wi-Fi pentru iPhone in Orange, astfel ca atunci cand sistemul va fi lansat, sa-l puteti folosi direct.

Din pacate nu va pot spune cat va dura pana cand functia apel Wi-Fi va fi oficial lansat ala Orange si pentru iPhone, asa ca trebuie sa avem rabdare.