iPhone 7 – de ce nu are port audio de 3.5mm

Apple explica de ce a scos portul audio de 3.5mm din iPhone 7 si iPhone 7 Plus, facand loc unor noi tehnologii inovatoare.

Aseara au fost prezentate iPhone 7 si iPhone 7 Plus, iar portul audio de 3.5mm a fost eliminat de catre compania Apple din terminalele sale, confirmand zvonurile aparute pana acum. Cei de la Apple au spus ca au avut curajul de a scoate portul audio din iPhone 7 deoarece tehnologia este veche si a permis implementarea unor tehnologii noi, mai bune.

Desigur ca explicatiile din cadrul conferintei nu au fost suficiente, asa ca managerii Apple au discutat cu presa si au intarit ideea ca eliminarea portului audio din iPhone 7 a fost o decizie buna. Conform Apple, principalele motive pentru a renunta la portul audio din iPhone 7 sunt: este antic, ocupa prea mult spatiu si complica procesul de intarire a rezistentei la apa.

Vicepresedintele Apple, Greg Joswiak ai Apple sustin ca portul audio din iPhone 7 este un “dinozaur”, dar si ca nicio inovatie nu a mai aparut in raport cu el in ultimii 50 de ani, lucru adevarat. Portul audio are 100 de ani vechime, ultima inovatie majora fiind reducerea dimensiunilor sale acum 50 de ani, insa din acel punct nimic nu s-a mai schimbat.

“Conectorul audio este mai vechi de 100 de ani. Ultima inovatie majora pentru el a avut loc acum 50 de ani. Stiti care a fost ? L-au facut mai mic, dar nu a mai fost “atins” de atunci. Este un dinozaur. Este timpul sa mergem mai departe.”

Portul audio de 3.5mm este un dinozaur, este timpul sa mergem mai departe

iphone 7 nu are port audio

Vicepresedintele Dan Riccio sustine ca portul audio de 3.5mm este nimic mai mult decat o gaura plina de aur care a impiedicat Apple sa implementeze inovatii in iPhone in ultimii ani. Eliminand acest port audio, Apple a putut implementa componente pentru camera duala care permit inregistrarea de poze atat de bune, dar si o baterie mai mare, sau noul chip A10 Fusion din iPhone 7.

Mai mult decat atat, eliminarea portului audio i-a permis companiei Apple sa certifice iPhone 7 ca fiind rezistent la apa cu certificarea IP7.

“Avem conectorul acesta vechi de 50 de ani, care este nimic mai mult decat o gaura plina cu aer si sta acolo ocupand spatiu valoros. Ne-a impiedicat sa implementam o serie de inovatii pe care le doream in iPhone. Se “lupta” pentru spatiu cu nou tehnologii pentru camera, procesor si baterie, iar ca sa fiu sincer, cand exista o solutie mai buna si mai moderna, este o nebunie sa il mai tii. Mai mult decat atat, eliminand portul audio am reusit sa obtinem certificarea IP7 pentru iPhone 7 pe care o doream de ani de zile.”

Apple a fost acuzata ca a eliminat portul audio de 3.5mm din iPhone 7 pentru a implementa o noua platforma DRM, Digital Rights Management, prin care sa impiedice ascultarea de muzica piratata. Phil Schiller, vicepresedintele senior al diviziei de marketing,  a afirmat ca totul este doar o teorie a conspiratiei si nimic mai mult.

El a spus ca eliminarea acestui port audio de 3.5mm a permis implementarea unui nou modul Taptic Engine pentru butonul Home 3D Touch, iar ca eliminarea sa nu are legatura cu DRM.

“Ideea ca exista un motiv ascuns in spatele eliminarii acestui port, sau ca va permite lansarea unei noi forme de administrare a continutului este pur si simplu falsa. Scoatem portul audio de 3.5mm din iPhone 7 pentru ca am dezvoltat o cale mai buna de a livra continut audio. Nu are legatura cu DRM, este o pura, parnoica, teorie a conspiratiei.”

Acestea fiind spuse, sper ca sunteti lamuriti acum.