Samsung Galaxy S8 ar putea veni fara port audio

Samsung Galaxy S8 ar urma sa fie lansat fara port audio de 3.5mm, preluand o schimbare implementata in iPhone 7 si intens criticata.

Apple a fost aspru criticata pentru decizia de a elimina portul audio din iPhone 7, insa iata ca nu va fi singura companie care ia o decizie atat de controversata. Cei de la Samsung iau deja in calcul eliminarea portului audio din Samsung Galaxy S8, terminalul fiind in plin proces de dezvoltare in vederea unei lansari ce ar trebui sa aiba loc la inceputul anului 2017.

In momentul de fata cei de la Samsung doar testeaza prototipuri ale Samsung Galaxy S8 care nu au port audio integrat, deci decizia finala de a renunta la aceasta tehnologie nu a fost luata de catre coreeni. Chiar si asa, daca ei vor considera ca a renunta la portul audio este o idee buna, vor face cu siguranta trecerea, asa cum a facut si compani Apple.

Pentru Samsung nu vorbim despre o problema atat de mare precum in cazul Apple, deoarece nu exita la fel de multa premiune pe coreeni precum in cazul companiei Apple. Terminalele Galaxy nu sunt la fel de populare precum cele iPhone si eliminarea unor functii din ele nu este la fel de importanta precum eliminarea unor functii din terminalele iPhone.

Samsung Galaxy S8 ar putea veni fara port audio

Mai mult decat atat, eliminarea portului audio din Samsung Galaxy S8 vine la cateva luni dupa ce Apple a facut acest lucru si utilizatorii incep sa se obisnuiasca cu ideea ca alte companii vor face la fel. Intre timp ar putea aparea si alte smartphone-uri Android care nu au port audio, asa ca schimbarea pregatita de Samsung va avea un impact mai mic.

Fara port audio, Samsung Galaxy S8 ii va forta pe utilizatori sa foloseasca un adaptor furnizat de Samsung, sau sa isi cumpere casti wireless, ori cu un nou tip de conector. In aceasta idee, lumea castilor fara fir va deveni si mai complicata daca Samsung nu va alege un standard adoptat la scara larga si de catre alti producatori.

Facand aceste schimbari si implementand porturi proprietare, cei de la Apple si Samsung si-ar putea inchide si mai mult utilizatorii in propriile ecosisteme, fara ca ei sa le poata parasi.

Samsung Galaxy S8 port audio