Samsung – Profit Record multumita iPhone 8

Samsung a anuntat astazi cel mai mare profit inregistrat vreodata intr-un trimestru fiscal din toata existenta sa, coreenii parand sa fie “pe val” dupa problemele pe care le-au avut anul trecut cu Galaxy Note 7. In ciuda tuturor scandalurilor, in T2 2017 compania Samsung a avut un profit de 12.1 miliarde de dolari, la incasari de 52 de miliarde de dolari, deci a ajuns din urma compania Apple.

Samsung a anuntat totul ca o estimare pentru T2 2017 care s-a incheiat pe 30 iunie, insa vorbim despre date cel mai probabil sigure, avand in vedere ca Samsung stie ce bani a facut. Sumele anuntate de catre coreeni au pus investitorii “pe jar”, acestia cautand sa cumpere actiunile companiei inainte ca rezultatele financiare oficiale sa fie anuntate de catre ei, pana la sfarsitul lunii.

Samsung a inregistrat aceste incasari record multumita contractelor foarte profitabile pentru productia de chip-uri pentru temrinale mobile, inclusiv memorii, sau ecrane OLED. Divizia mobila a celor de la Samsung a inregistrat deasemenea vanzari bune, dar “vedeta” grupului este divizia care produce diverse chip-uri care ajung sa fie folosite in terminalele mobile din intreaga lume.

Samsung – profit record multumita iPhone 8

Samsung a inregistrat un profit cu 72% mai mare decat in T2 2016, iar din moment ce acesta este unul record pentru toata activitatea fiscala, este clar ca lucrurile vor merge spre mai bine. La o parte dintre incasari a contribuit si Apple cu ale sale comenzi pentru iPhone, sau iPad, iar pentru T3 2017 se anunta incasari si mai mari o data cu lansarea oficiala a iPhone 8 pe pietele globale.

Samsung va fi principalul furnizor de ecrane OLED pentru iPhone 8, asa ca in T3 2017 va incasa multe miliarde de dolari de la Apple si profitul va creste. In momentul de fata Samsung pare sa fie vedeta companiilor IT, iar Apple nu o va surclasa pentru ca al sau T2 2017 va fi mai slab decat al coreenilor, dar asta este de asteptat, pentru ca in aceasta perioada a anului Apple nu are vanzari grozave.

“Samsung on Friday said its second-quarter operating profit likely rose 72 percent from a year earlier to a new record, beating analyst estimates, as strong memory chip prices helped widen margins. The Apple smartphone rival and global memory chip leader said second-quarter operating profit was likely 14 trillion won ($12.11 billion).”

Samsung profit record