Apple – cea mai Admirata si Profitabila Companie

Apple este cea mai profitabila companie de pe planeta pentru al doilea an consecutiv, cei de la Fortune publicand astazi un top al celor mai profitabile companii de pe glob. Apple a ocupat pozitia a 9-a in topul companiilor cu cele mai mari incasari, insa in ceea ce priveste profitul vorbim despre cea mai buna pozitionare posibila, iar asta multumita in principal terminalelor iPhone vandute fanilor.

Apple este plasata pe prima pozitie in ceea ce priveste profitabilitatea globala, si pe locul 9 in incasari, insa comparand doar companiile americane, Apple se plaseaza pe locul 3 la incasari. Primele 500 de companii din intreaga lume au generat impreuna 27.7 miliarde de dolari in incasari si profit de 1500 de miliarde de dolari in cursul anului 2016, acestea avand 67 de milioane de angajati in 34 de tari.

Apple a fost intrecuta in incasari de catre 8 companii, prima dintre ele fiind Walmart cu 485 de miliarde de dolari, mai mult decat dublu fata de cele 215 miliarde ale Apple. 45.7 miliarde de dolari este profitul Apple pentru anul 2016, de peste 3 ori mai mare decat cel de 13.6 miliarde de dolari al Walmart, deci incasarile mari nu inseamna in mod neaparat ca o companie are si profit foarte mare de pe urma lor.

Apple a avut un profit in scadere cu 14.4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa chiar si asa si-a pastrat prima pozitie si este in continuare cea mai admirata companie din lume. Aceasta listare va ajuta compania Apple sa devina prima care are o valoare de peste 1000 de miliarde de dolari in baza capitalizarii bursiere, analistii spunand de ani si ani de zile ca acest lucru se va intampla.

“The world’s 500 largest companies generated $27.7 trillion in revenues and $1.5 trillion in profits in 2016. Together, this year’s Fortune Global 500 companies employ 67 million people worldwide and are represented by 34 countries. After more than a decade of solid growth fueled first by the iPod music player and then by the even more popular iPhone, Apple finally appeared to hit a wall.”

Apple Admirata Profitabila