Apple Incearca sa Ascunda cea mai Mare Dezvaluire despre Securitatea iPhone

Apple incearca din rasputeri sa ascunda cea mai mare dezvaluire din istoria iPhone, conform prezei, afirmand ca ea nu e chiar atat de importanta.

iphone cod sursa apple

Compania Apple a confirmat faptul ca de ceva vreme a fost dezvaluit si distribuit pe internet codul sursa al iOS 9 si al iBoot, acesta putand permite dezvoltarea de solutii permanente de jailbreak. Apple a afirmat ca acel cod sursa este vechi si nu are implicatii majore privind securitatea iPhone, compania spunand ca securitatea produselor nu se rezuma doar la bootrom.

Separat de aceste afirmatii curajoase, compania Apple le-a cerut unor publicatii sa stearga de pe website-uri informatii privind codul sursa, plus parti ale acestuia. Separat de asta, Apple le-a cerut celor de la Github sa stearga fisierele care contineau codul sursa al iOS 9 si iBoot, semn ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple precum par la o prima vedere.

Daca nu ar fi existat pericol pentru iOS si iPhone, compania Apple nu s-ar mai fi obosit sa incerce sa scoata de pe internet informatii esentiale cu privire la iOS si iphone pe care oricum nu le poate face disparute. Jurnalistii spun ca aceasta este cea mai mare dezvaluire din istoria companiei Apple, iar dupa modul in care se comporta compania americana, cam asta ar fia devarul.

“This is a reproduction of Apple’s ‘iBoot’ source code, which is responsible for ensuring trusted boot operation of Apple’s iOS software. The ‘iBoot’ source code is proprietary and it includes Apple’s copyright notice. It is not open-source.”

Apple incearca sa para curajoasa si sa sugereze ideea ca acest cod sursa nu afecteaza securitatea iPhone sau iPad, insa realitatea e ca el ar putea fi folosit inclusiv in iOS 11. Cercetatorii in securitate informatica spun ca dezvaluirea ii va ajuta sa descopere noi vulnerabilitati inclusiv in iOS 11, unele chiar imposibil de blocat in produsele existente pe piata.