Apple Investeste intr-un Producator de Ecrane OLED

Apple investeste o suma impresionanta intr-un producator de ecrane OLED pentru a-si putea lansa viitoare produse de ultima generatie dedicate consumatorilor.

Apple Investeste Ecrane OLED

Compania Apple investeste impreuna cu LG si Valve intr-un producator de microecrane OLED numit eMagin, conform unor informatii divulgate de catre autoritatile americane in weekend. Vorbim despre o companie care dezvolta microecrane OLED care pot fi utilizate in ochelari inteligenti, casti pentru realitate virtuala, sau alte dispozitive cu functii similare.

10 milioane de dolari este suma investita de catre cele trei companii in eMagin, fara a se sti ce parte a fost oferita de catre Apple, LG, sau cei de la Valve, dar probabil vom afla candva. Deocamdata eMagin dezvolta microecrane care sunt folosite in echipamente militare, medicale si industriale, dar recent si-a indreptat atentia spre casti pentru realtiate virtuala.

Apple investeste de ceva vreme sume serioase de bani in dezvoltarea unei perechi de ochelari inteligenti, asa ca interesul sau vis-a-vis de microecrane nu ar trebui sa surprinda. Daca eMagin are succes in planurile de a dezvolta microecrane OLED pentru produse dedicate largului consum, compania Apple va avea foarte multe de castigat de pe urma sa.

“We entered into strategic agreements with multiple Tier One consumer product companies for the design and development of microdisplays for consumer head mounted devices and, together with these companies, negotiated with mass production manufacturers for higher volume production capabilities.”

Desigur ca de la simpla investitie si pana la posibila lansare a unor produse bazate pe tehnologiile celor de la eMagin este o cale foarte lunga, insa Apple are resursele necesare pentru a finaliza orice proiecte. Apple investeste in mod constant intr-o varietate de companii si proiecte pentru a lansa produse de ultima generatie, asa ca n-ar trebui sa mire ceea ce aflam acum.